Sistemul GSM

3x puncte

categorie: Informatica

nota: 9.70

nivel: Facultate

Fiecare subsistem este format din mai multe elemente conectate intre ele prin diverse interfete. Astfel, subsistemul de exploatare si intretinere este format din unul sau mai multe centre de exploatare si intretinere (OMC), conectate la un centru de administrare al retelei (NMC - Network Management Center).Subsistemul retea (NSS) are in compunere: centrala pentru abonati mobili MSC, centrul de ver[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sistemul GSM

Fiecare subsistem este format din mai multe elemente conectate intre ele prin diverse interfete. Astfel, subsistemul de exploatare si intretinere este format din unul sau mai multe centre de exploatare si intretinere (OMC), conectate la un centru de administrare al retelei (NMC - Network Management Center).Subsistemul retea (NSS) are in compunere: centrala pentru abonati mobili MSC, centrul de verificare a autenticitatii (sau centrul de autentificare) AUC (Authentication Center), baza de date primara a abonatilor mobili (HLR), baza de date temporara a abonatilor mobili in vizita (VLR), baza de date pentru identificarea echipamentelor (EIR)

module de eliminare a ecoului telefonic (EC - Echo Canceller), module pentru integrarea de functii cu alte retele (IWF -Inter Working Function), transcodoare (XC). Acest subsistem asigura comunicatia intre: statiile de baza, centrala pentru abonati mobili (MSC) si centralele apartinand retelei telefonice publice comutate.
Subsistemul radio (RSS) grupeaza: sistemul statiilor de baza si al echipamentelor mobile. Fiecare statie de baza, este constituita din: echipamentul radio de emisie-receptie al statiei de baza (BTS - Base Transceiver System) si echipamentul de comanda/control (BSC - Base Station Controller) al acestora.

Prin echipament mobil se intelege ansamblul format dintr-un terminal mobil, adaptoare, echipamente terminale si un modul de identitate al abonatului (SIM). Din subsistemul radio fac parte echipamentele mobile si sistemul statiilor de baza. Comunicatia intre ele se face prin interfata radio.Un subsistem de statii de baza (BSS) este o combinatie de echipamente numerice si de radiofrecventa realizat cu scopul de a asigura conectarea canalelor radio (interfata radio) si liniilor terestre (interfata terestra).

Prin BSS se intelege ansamblul format dintr-un controlor al statiilor de baza (BSC) si echipamentele de emisie/receptie (BTS) controlate de acesta. Componentele acestui sistem pot fi amplasate sau nu in acelasi loc. Legatura dintre centrala si subsistemul statiilor de baza se face prin linii PCM de 2Mb/s (interfata A) folosind sistemul de semnalizare SS7.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.