Sistemul AFIS

1x punct

categorie: Drept

nota: 9.91

nivel: Facultate

Este un referat care contine 6 pagini in format doc.

RECUNOASTERA PERSONELOR DUPA AMPRENTA DIGITALA
APLICATIA BIOMETRICA- A.F.I.S

Stiinta numita "biometrie", din greaca: bios=viata si metron=masura, a dezvoltat in ultimii ani metode automate, extrem de sofisticate, pentru recunoasterea unica a persoanelor, facand uz de cele mai noi tehnologii informatice. Pe d[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sistemul AFIS

Este un referat care contine 6 pagini in format doc.

RECUNOASTERA PERSONELOR DUPA AMPRENTA DIGITALA
APLICATIA BIOMETRICA- A.F.I.S

Stiinta numita "biometrie", din greaca: bios=viata si metron=masura, a dezvoltat in ultimii ani metode automate, extrem de sofisticate, pentru recunoasterea unica a persoanelor, facand uz de cele mai noi tehnologii informatice. Pe de o parte, puterea sistemelor actuale de calcul a ajuns suficient de mare la costuri suficient de mici.

Pe de alta parte confirmarea identitatii persoanei cu ajutorul masuratorilor biometrice a devenit o necesitate, atat pentru accesul in locuri speciale sau la date si informatii clasificate, cat si in contextul globalizarii. Primele sisteme biometrice moderne au fost introduse in scop comercial in anii 70. Acestea constau intr-o simpla scanare a mainii pentru masurarea lungimii degetelor.

Biometria pentru identificare consta in compararea datelor biometrice anonime cu cele continute in baza de date cu scopul de a regasi identitatea persoanei intr-o asa zisa cautare "unu contra unu".

Data fiind aceasta unicitate, informatiile biometrice pot fi folosite pentru proiectarea si implementarea unor tehnologii, echipamente si sisteme destinate determinarii identitatii cu performante mult superioare celor existente.

Una dintre cele mai cunoscute caracteristici biometrice este reprezentata de amprenta digitala, savantul britanic Sir Francis Galton fiind primul care a propus utilizarea amprentei degetelor in scopul identificarii inca din secolul al XIX-lea.

Acesta a elaborat un studiu detaliat asupra amprentelor degetelor in care a prezentat si un sistem de clasificare bazat pe amprentele tuturor celor zece degete ale mainilor, sistem ce sta si astazi la baza schemelor de identificare aflate in uz. Amprentarea a fost introdusa ca metoda de identificare a persoanei in politia britanica incepand cu anul 1890 de catre Sir Richard Edward Henry.

Amprentele digitale permit stabilirea si relevarea a peste 150 de puncte caracteristice. Aceasta tehnologie de captare a imaginii amprentei digitale se poate realiza prin asezarea degetului persoanei prezente la punctual de control pe dispozitivul de scanare pentru preluarea imaginii. Imaginea amprentei se codifica cu ajutorul unui algoritm matematic dupa care se introduce in baza de date. Astfel se poate face fie o identificare, fie o verificare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.