Sisteme,metode si tehnici de conducere

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.68

nivel: Facultate

Managementul prin produs este aplicabil acelor societati comerciale care au segmente specifice de oferta ce se pot organiza ca afaceri sau directii de afaceri de sine statatoare. Pentru fiecare directie de afacere de acest gen, este numit un manager de produs care are ca principala sarcina, elaborarea strategiei specifice si subsumat acesteia, proiectarea fluxurilor financiare si de executie neces[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sisteme,metode si tehnici de conducere

Managementul prin produs este aplicabil acelor societati comerciale care au segmente specifice de oferta ce se pot organiza ca afaceri sau directii de afaceri de sine statatoare. Pentru fiecare directie de afacere de acest gen, este numit un manager de produs care are ca principala sarcina, elaborarea strategiei specifice si subsumat acesteia, proiectarea fluxurilor financiare si de executie necesare sustinerii afacerii. (se foloseste managementul prin obiective combinat cu managementul prin bugete).

Managementul prin bugete reprezinta o modalitate specifica de exercitare a functiilor managemntului prin care atat stabilirea obiectivelor fundamentale si derivate, cat si organizarea, coordonarea, antrenarea, controlul si evaluarea rezultatelor obtinute se fac sub forma financiar-contabila folosind unitati de masura monetare.

Managementul prin exceptie impune compararea realizarilor cu nivelurile previzionale, iar pentru compartimentele care depasesc limitele admise se identifica cauzele care le-au generat si se comunica odata cu valorile abaterilor managerilor situatia pe niveluri ierarhice superioare in vederea luarii deciziilor ce se impugn.

Managementul participativ este un sistem de conducere bazat pe atragerea personalului sub forma consulatativa sau delibereaza la actul de conducere in scopul cresterii eficientei activitatii. Prezinta doua forme:
a)Consultarea personalului din subordine in vederea luarii deciziei, insa decizia apartine conducatorului;
b)Participarea directa a personalului din subordine la procesul de adoptare a deciziilor.

3. MANAGEMENTUL SCHIMBARII
Schimbarea este o constanta a evolutiei, o trasatura a insasi existentei si a omenirii. Schimbarea s-a manifestat si se manifesta in toate domeniile independent de constientizarea sau nu a procesului in sine.

Intr-o organizatie schimbarea nu este un scop in sine, ci un mijloc de a reactiona la modificarile tot mai ample si frecvente din mediu la restrictiile, cerintele si ocaziile ce apar. Nici o societate nu este astazi la fel cum a fost acum 2 sau 5 ani. Ea castiga sau pierde beneficiari, lideri, produse, clienti, de-a lungul ciclului de viata si se face obiectul schimbarii, independent de dimensiune si nivel de mentalitate.

3.1 Managementul schimbarii ca proces sistematic de adaptare
Desi, schimbarea este veche de cand lumea, demersurile teoretice pentru intelegerea mecanismului schimbarii sau a cauzelor generatoare sunt relativ recente.

Managementul schimbarii ogera firmei suportul teoretic necesar in vederea abordarii realiste a fenomenului schimbarii, fie pe baza conceptiei sistemice, fie pe baza teoriei interdependentelor. Conform conceptiei sistemice, cauzele generatoare de schimbare sunt:
Intrarile in sistem din mediul exterior
Procesele specifice care au loc in cadrul sistemului
Iesirile din sistem (bunuri si servicii)

Feed-back/conexiunea inversa care faciliteaza analiza si controlul mediului in care iesirile se coreleaza cu cerintele mediului.Potrivit teoriei interdependentelor, firma se afla permanent sub incidenta unui complex de factori proveniti din mediu. Eficienta firmei depinde in aceasta abordare de gasirea unui mix potrivit intre structura, tehnologie, strategii, nevoi si convingeri ale oamenilor si influentelor mediului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.