Sisteme termodinamice

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.93

nivel: Facultate

Sistemul termodinamic este neizolat daca interactioneaza cu corpurile exterioare.Sistemul termodinamic se numeste sistem inchis daca intre el si mediul exterior exista schimb de energie, dar nu exista schimb de masa.In particular, e un sistem in care se gasesc mereu aceleasi componente (particule). Un exemplu este cilindrul unui motor cu aprindere prin scanteie in perioada cand supapele de admisie[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sisteme termodinamice

Sistemul termodinamic este neizolat daca interactioneaza cu corpurile exterioare.Sistemul termodinamic se numeste sistem inchis daca intre el si mediul exterior exista schimb de energie, dar nu exista schimb de masa.In particular, e un sistem in care se gasesc mereu aceleasi componente (particule). Un exemplu este cilindrul unui motor cu aprindere prin scanteie in perioada cand supapele de admisie si evacuare sunt inchise.

Sistemul termodinamic se numeste sistem deschis daca exista atat schimb de energie, cat si de masa intre el si mediul exterior.
In particular, e un sistem prin limitele (marginile) caruia poate avea loc un schimb de substanta. Un exemplu de sistem deschis este o turbina cu abur.Sistemele biologice sunt sisteme deschise, schimburile permanente cu exteriorul fiind indispensabile vietii.

DEFINITII:
Numim starea sistemului termodinamic totalitatea proprietatilor lui la un moment dat. Ea este caracterizata prin parametrii de stare (marimi fizice masurabile)Exemplu: pentru un gaz inchis intr-un cilindru cu piston: presiunea, volumul, temperaturaStarea de echilibru termodinamic este starea in care toti parametri care o caracterizeaza se modifica in timp.Trecerea unui sistem dintr-o stare in alta stare se numeste proces sau transformare de stare. In decursul transformarii, unul sau mai multi parametri de stare variaza in timp.

Transformarea cvazistatica este atunci cand parametrii de stare variaza in timp atat de lent, incat in orice moment sistemul poate fi considerat in echilibru. Procesele naturale nu sunt procese cvasistatice. Acestea sunt o abstractizare stiintifica, un caz ideal foarte util pentru a intelege esenta fenomenelor. Gazele reale se comporta ca gazele ideale in anumite limite (la presiuni nu prea mari si temperaturi nu pera scazute)
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.