Sisteme politice parlamentare; Regimul politic al Marii Britanii

2x puncte

categorie: Drept

nota: 9.73

nivel: Facultate

Noțiunea de "politică" cât și noțiunea de ,,politic" au constituit cadrul oricărei societăți, indiferent de natura și nivelul ei de dezvoltare, preocupări ce au generat activități funadamentale în acest sens.
Este cunoscut faptul că încă din cele mai vechi timpuri politica a constituit o preocupare în cadrul oricărui sistem social, având un caracter fundamental al oricărui sistem de acest [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sisteme politice parlamentare; Regimul politic al Marii Britanii

Noțiunea de "politică" cât și noțiunea de ,,politic" au constituit cadrul oricărei societăți, indiferent de natura și nivelul ei de dezvoltare, preocupări ce au generat activități funadamentale în acest sens.
Este cunoscut faptul că încă din cele mai vechi timpuri politica a constituit o preocupare în cadrul oricărui sistem social, având un caracter fundamental al oricărui sistem de acest gen.
De la apariția primelor comunități oamenii au fost preocupați de studierea, cunoaștera și aprofundarea societății, a cadrului în care trăiesc și își desfășoară activitatea.
În acest sens, societatea a fost analizată profund din toate punctele de vedere, atât în sens larg - ca un tot unitar , cât și detaliat, pe componenete, inclusiv din punct de vedere politic. Ca urmare a acestei analize s-a constatat ca un studiu profund a oricărui tip de sistem social nu se poate realiza fără o analiză prealabilă a ,,politicului" ca fenomen ce interacționează cu societatea.
,,Politicul" obiect de studiu al unei științe sociale - al politologiei, este o problemă extrem de dificilă, complexă și care presupune un permanent proces de definire și redefinire. Dificultatea acestui proces decurge din complexitatea și dinamica vieții politice contemporane, din marea explozie informațională ce a generat în mod implicit o accelerare continuă a comunicării precum și din apariția a numeroase științe de studiu a societății, în special a celor de granița cu politicul.
Stabilirea obiectului de studiu al știintei politice impune un procedeu complex ce presupune precizarea unor elemente preliminare cum ar fi: domeniul de studiu; noțiunile, categoriile, conceptele, procesele,și legitățile specifice cu care aceasta operează; funcțiile îndeplinite în domeniul cunoașterii, a interdisciplinărității și mai ales in practica socială; locul pe care respectiva știiță îl ocupă în sistemul științelor sociale și politice; utilitatea și eficiența sa socială .
Definirea obiectului politologiei a născut si dezvoltat o diversitate de opinii, poziții in gândirea contemporană. In prezent aceste opinii - curente de gândire ce nu s-au putut concretiza intr-o idee unitară sunt sintetizate în trei mari orientări:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.