Sisteme integrate de management - calitate mediu

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.76

nivel: Facultate

Scopul unui asemenea sistem il reprezinta optimizarea eforturilor organizatiei privind satisfacerea cerintelor celor doua categorii de standarde, prin coordonarea activitatilor referitoare la asigurarea calitatii cu cele privind managementul de mediu. Preocupari in Uniunea Europeana privind introducerea unui sistem unitar de marcare ecologica a produselor. Sistemul comunitar de marcare ecologica [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sisteme integrate de management - calitate mediu

Scopul unui asemenea sistem il reprezinta optimizarea eforturilor organizatiei privind satisfacerea cerintelor celor doua categorii de standarde, prin coordonarea activitatilor referitoare la asigurarea calitatii cu cele privind managementul de mediu. Preocupari in Uniunea Europeana privind introducerea unui sistem unitar de marcare ecologica a produselor. Sistemul comunitar de marcare ecologica este conceput ca un sistem voluntar, descentralizat, dreptul de aplicare a marcii fiind acordat de un comitet national, desemnat in acest scop, in fiecare dintre tarile UE.

Managementul de mediu potrivit standardelor ISO seria 14000
Prezentarea generala a standardelorIn contextul preocuparilor tot mai intense, din ultimii ani, de reducere a efectelor negative ale proceselor si rezultatelor acestora asupra mediului ambiant, s-a pus problema elaborarii unor standarde nationale si internationale, care sa furnizeze organizatiilor recomandari cu privire la implementarea unui sistem de management de mediu. Rolul unui asemenea sistem ar fi acela de a facilita tinerea sub control a tuturor proceselor, pe intreaga traiectorie a produsului, astfel incat sa fie minimizat impactul lor ambiental negativ.

Standardele ISO 14000 referitoare la aspectele de mediu ale produselor si serviciilor. A doua grupa de standarde din seria 14000 este destinata pentru tinerea sub control a impactului produselor si serviciilor asupra mediului. Ele ofera, in egala masura, instrumente care servesc pentru optimizarea deciziilor unor organizatii, referitoare la imbunatatirea produselor si serviciilor sale, ca si a deciziilor care se iau de catre cei responsabili cu elaborarea politicilor de mediu, la nivel macroeconomic.

Analiza ciclului de viata, in viziunea standardelor ISO 14000, are ca scop evidentierea impactului produselor asupra mediului, in fiecare dintre etapele acestui ciclu, si anume din momentul conceptiei - proiectarii, trecand prin aprovizionarea cu materii prime si energie si, in continuare, prin etapele productiei, distributiei, utilizarii si post-utilizarii, etapa in care trebuie asigurate reutilizarea sau integrarea lor in natura.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.