Sisteme de transmisiuni radio cu spectru imprastiat

7x puncte

categorie: Fizica

nota: 10.00

nivel: Facultate

Probabilitatea redusa a interceptarii -semnalul emis este impredictibil, iar spectrul de putere al acestuia este relativ uniform intr-o banda larga, ceea ce reduce posibilitatile de sesizare si urmarire a semnalului emis de sistem.
c)Rezolutia in timp fina, performanta conferita de receptia corelata a semnalelor cu spectru imprastiat, respectiv de realizarea unei sincronizari perfecte[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sisteme de transmisiuni radio cu spectru imprastiat

Probabilitatea redusa a interceptarii -semnalul emis este impredictibil, iar spectrul de putere al acestuia este relativ uniform intr-o banda larga, ceea ce reduce posibilitatile de sesizare si urmarire a semnalului emis de sistem.
c)Rezolutia in timp fina, performanta conferita de receptia corelata a semnalelor cu spectru imprastiat, respectiv de realizarea unei sincronizari perfecte a generatorului semnalului de referinta de la receptie cu cel similar de la emisie.

d)Capacitatea de secretizare- din modulatia semnalului purtator nu se poate extrage modulatia cu informatie decat de catre receptorul care detine codul.
e)Posibilitatea de acces multiplu.
In general accesul multiplu consta in posibilitatea unui numar oarecare de utilizatori de a exploata in comun o facilitate oarecare. Metoda clasica de realizare a accesului multiplu este cea prin diviziune in frecventa FDMA (Frequency Division Multiple Acces).

Prin acest procedeu, fiecarui utilizator ii este destinata o frecventa particulara (un canal), fie permanent, fie la cerere. Dezavantajul acestui procedeu este faptul ca numarul maxim de abonati este limitat de numarul maxim de canale. O tehnica mai noua de realizare a accesului multiplu - divizarea in timp, TDMA (Time Division Multiple Acces), presupune ca fiecarui abonat sa i se asigure un anume interval de timp pe durata fiecarui "cadru" de timp. In acest caz, numarul de abonati este limitat prin numarul de intervale disponibile in cadru.

Metoda de acces multiplu oferita de SSI, este accesul multiplu prin diviziune in cod, CDMA (Cod Division Multiple Acces). Procedeul presupune ca fiecarui abonat sa i se asigure un cod particular. Spre deosebire de primele doua procedee, CDMA nu are o capacitate limitata teoretic in ceea ce priveste numarul de abonati. Pe masura ce numarul de abonati creste, raportul semnal/interferenta se micsoreaza, performantele degradandu-se progresiv pana la limita acceptabila pentru acest raport.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Fizica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.