Sisteme de organizare procesuala a productiei intreprinderii

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

a) Proportionalitatea - presupune divizarea procesului tehnologic executat pe linia de productie in flux in operatii elementare si agregarea lor, urmarindu-se ca prin aceasta sa se obtina operatii cu durate egale sau multiple.
Atunci cand aceasta cerinta nu poate fi asigurata pentru toate operatiile sau grupele de operatii formate se va proiecta o linie de productie in flux mai putin perf[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sisteme de organizare procesuala a productiei intreprinderii

a) Proportionalitatea - presupune divizarea procesului tehnologic executat pe linia de productie in flux in operatii elementare si agregarea lor, urmarindu-se ca prin aceasta sa se obtina operatii cu durate egale sau multiple.
Atunci cand aceasta cerinta nu poate fi asigurata pentru toate operatiile sau grupele de operatii formate se va proiecta o linie de productie in flux mai putin performanta din punct de vedre organizatoric.

b) Eficacitatea - se asigura prin repartizarea executarii fiecarei operatii sau grupe de operatii pe un anumit loc de munca, realizandu-se o incarcare completa sau cat mai buna a tuturor locurilor de munca de pe linia de productie in flux.
c) Forma liniara - consta in amplasarea locurilor de munca in ordinea impusa de succesiunea executarii operatiilor tehnologice, de obicei in linie dreapta.
d) Paralelismul - se concretizeaza in executarea concomitenta, in paralel, a operatiilor tehnologice pe toate locurile de munca ale liniei de productie in flux.

e) Continuitatea - presupune desfasurarea procesului de productie in mod continuu, cu ritm reglementat sau, pentru formele mai putin performante sub raport organizatoric, cu intreruperi cat mai mici, pe baza unui ritm liber, in functie de gradul de sincronizare a executarii in timp a operatiilor tehnologice.
f) Ritmicitatea - este asigurata prin folosirea unor mijloace de transport specifice, de regula mecanizate sau automatizate, pentru deplasarea produselor intre locurile de munca ale liniei. La formele performante de organizare a productiei in flux, viteza de miscare a acestora este constanta si corelata strict cu ritmul reglementat de functionare a liniei.

g) Specializarea - consta in organizarea liniei de productie in flux pentru executarea unui singur fel de produs sau a unei nomenclaturi reduse de produse asemanatoare sub raport tehnologic si constructiv. in ambele cazuri, este necesar sa se asigure omogenitate calitatii si dimensiunilor materiilor prime lansate in productie, conform prescriptiilor tehnologiei adoptate.

Marea diversitate a formelor de organizare a productiei in flux impune gruparea lor pe tipuri omogene din punct de vedere functional. in acest sens, pot fi folosite mai multe criterii de sistematizare tipologica a liniilor de productie in flux, dintre care mai importante sunt cele care vor fi analizate in continuare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.