Sisteme de organizare a circulatiei

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Liceu

1. Reguli generale privind circulatia trenurilor
Fiecare punct de sectionare si tren trebuie sa se afle sub conducerea unei singure persoane.In statiile unde serviciul se executa de mai multi impiegati de miscare, impiegatul de miscare dispozitor este singurul in drept sa dispuna asupra primirii si expedierii trenului.In statiile tehnice si de triaj, unde volumul mare de lucru, nu permite e[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sisteme de organizare a circulatiei

1. Reguli generale privind circulatia trenurilor
Fiecare punct de sectionare si tren trebuie sa se afle sub conducerea unei singure persoane.In statiile unde serviciul se executa de mai multi impiegati de miscare, impiegatul de miscare dispozitor este singurul in drept sa dispuna asupra primirii si expedierii trenului.In statiile tehnice si de triaj, unde volumul mare de lucru, nu permite executarea serviciului de miscare numai sub conducerea unei singure persoane, cu aprobarea conducerii Regionalei de cai ferate, punctul de sectionare respectiv poate fi pus sub conducerea a doi sau mai multi impiegati de miscare dispozitori, daca dispozitivul liniilor si instalatiilor permit separarea lor in zone distincte.

La trenul oprit in linie curenta dispune seful de tren sau seful de manevra. Mecanicul de locomotiva si restul personalului trebuie sa execute dispozitiile acestuia.Liniile de garare ale trenurilor se stabilesc de seful de statie inainte de punerea in aplicare a mersului de tren si se trec in "Tabloul de sosire, plecare si garare a trenurilor".Pentru trenurile care circula fara oprire se va stabili, de regula ca linie de garare, linia directa.

In statiile in care linia directa nu are continuitate la iesirea pe directa, linia de garare pentru trenul care circula fara oprire se stabileste, de regula, linia abatuta care are continuitate la iesire pe directa.Trenurile de calatori cu oprire in statie se primesc, de regula, la linii cu peron.Pentru trenurile suplimentare de calatori care circula dupa mersuri intocmite cu ocazia indrumarii lor, operatorul de circulatie impreuna cu impiegatul de miscare stabilesc numarul liniei de garare in fiecare statie odata cu intocmirea mersului, respectiv odata cu introducerea lor in circulatie.

Se interzice schimbarea liniilor de primire a trenurilor.Impiegatul de miscare are obligatia sa asigure liniile libere pentru primirea trenurilor.La ocuparea liniilor de circulatie, din statiile centralizate electrodinamic, cu trenuri descompuse impiegatul de miscare va bloca butoanele de efectuare a parcurselor de circulatie pe aceasta linie cu capacele.

Dupa expedierea trenului descompus care a stationat mai mult de 72 ore, impiegatul de miscare va verifica pe teren, personal, daca linia este libera sau ocupata si daca indicatiile de pe luminoschema corespund cu starea liniei.In cazul in care nu este concordanta intre luminoschema si starea liniei de pe teren se va considera deranjament, impiegatul de miscare va inscrie in registrul de revizia instalatiilor de siguranta circulatiei si o va aduce la cunostinta organului de centralizare si telecomanda.

Liniile de evitare si scapare nu trebuie sa fie ocupate cu material rulant. In statiile in care se face schimbarea locomotivelor, se ataseaza sau se detaseaza locomotive de multipla tractiune, linia de ocupare poate fi ocupata temporar cu aceste locomotive. In acest interval de timp este interzis ca linia de evitare sa fie folosita pentru primiri simultane de trenuri, respectiv pentru primiri si expedieri simultane de trenuri.

Trenul care soseste in statie trebuie sa fie garat. Untren se considera garat complet cand s-a oprit efectiv intre marcile de siguranta de la extremitatile liniei de primire cu linia de circulatie vecina sau intre marca de siguranta de la urma si semnalul de iesire al liniei respective, avand semnalizarea de fine de tren completa.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.