Sisteme de compensare

7x puncte

categorie: Finante-banci

nota: 10.00

nivel: Facultate

Din cele de mai sus se poate aprecia sfera (larga) a utilizatorilor si pe de alta parte, instrumentul folosit cu precadere, bancnota.
Depozitele monetare de o asemenea structura sunt de fapt depozite de moneda legala cu o deplina si imediata valabilitate in toate ipostazele si functiile monetare. Este moneda cu functie multilaterala in economie in care toata lumea vede intruchiparea monedei[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sisteme de compensare

Din cele de mai sus se poate aprecia sfera (larga) a utilizatorilor si pe de alta parte, instrumentul folosit cu precadere, bancnota.
Depozitele monetare de o asemenea structura sunt de fapt depozite de moneda legala cu o deplina si imediata valabilitate in toate ipostazele si functiile monetare. Este moneda cu functie multilaterala in economie in care toata lumea vede intruchiparea monedei si-si doreste sa o aiba.
Sa examinam, comparativ circuitul monedei scripturale.

Moneda scripturala reprezinta moneda scriptica rezultand ca o suma a soldurilor conturilor titularilor deschise la banci, o suma a depozitelor bancare. Aceste depozite pot proveni din depuneri de moneda efectiva, prin inscrierea unei sume in contul beneficiarului. Existenta unui asemenea procedeu de majorare a depozitelor da o anumita relativitate credibilitatii acestei monede si implica anumite rezerve in acceptarea ei.

Moneda scripturala functioneaza insa fara restrictii in cadrul aceleiasi banci, fiind acceptate neconditionat viramentele facute in favoarea unui beneficiar prin prelevare de la alt client ale aceleiasi banci. Astfel, dintre clientii sai banca isi creeaza propriul sau subcircuit monetar bazandu-se pe un ansamblu de utilizatori proprii si de instrumente specifice: ordin de virament, cecuri etc.

In cadrul acestui circuit bancar poate acorda unele facilitati unor clienti in efectuarea platilor, de regula prin acordarea de credite in conditii avantajoase.
La modul probabil banca poate face in favoarea ambelor parti aranjamente convenabile in legatura cu desfasurarea platilor.
Se poate spune ca in propriul sau subcircuit, in raporturile cu propriii sai clienti, banca are unele libertati de operare, pe care le poate aplica cu acordul partilor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Finante-banci

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.