Sisteme de calcul

7x puncte

categorie: Informatica

nota: 10.00

nivel: Facultate

Avand in vedere rolul acestui dispozitiv care ocupa mai putin de un metru patrat, rezulta ca este foarte important pe langa cunoasterea informatiei cunoasterea acestui sistem de accesare la informatie. Acest lucru presupune cunoasterea partilor logice si fizice ale calculatorului/ordinatorului, precum si a celorlalte sisteme auxiliare cu care acesta coroboreaza in directia deschiderii pentru utili[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sisteme de calcul

Avand in vedere rolul acestui dispozitiv care ocupa mai putin de un metru patrat, rezulta ca este foarte important pe langa cunoasterea informatiei cunoasterea acestui sistem de accesare la informatie. Acest lucru presupune cunoasterea partilor logice si fizice ale calculatorului/ordinatorului, precum si a celorlalte sisteme auxiliare cu care acesta coroboreaza in directia deschiderii pentru utilizator a portii catre informatie.

Lucrarea de fata incearca sa explice pentru cei care o vor citi cateva notiuni de baza despre acest conglomerat de sisteme care in ansamblu fac posibila functionarea corecta a acestei ,,minuni tehnologice" a secolului douazeci. Cititorul va descoperii partile componente ale calculatorului ( monitor, placa de baza, procesor, tipurile de memorii, etc.) si va invata sa le inteleaga rostul si modul de functionare.

Lucrarea trateaza deasemenea si subiectul controversat al sistemelor de operare. Pe langa descrierea alcatuirii si modului de operare al unui sistem de operare, se face si o mica comparatie intre diferitele sisteme de operare concurente pe piata, precum si referiri la evolutia lor pe parcursul anilor. Se urmareste transformarea lor de la un nivel primar - MS DOS, trecand usor prin stadii de evolutie la Norton Comander si culminand in final cu .,,mediul" impus practic de Microsoft Windows.

Cel mai raspandit sistem de operare in lumea informaticii, care a beneficiat de multe versiuni de imbunatatire si perfectionare nu este insa si cel mai bun. Rivalul sau - Linux - este un nou sistem de operare cu unele caracteristici mult mai bune decat Windows-ul si care beneficiaza si de faptul ca se distribuie gratuit utilizatorului, oferindu-i acestuia si o foarte mare flexibilitate si maleabilitate, fiind usor de personalizat.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.