Sisteme de automatizare

3x puncte

categorie: Romana

nota: 9.71

nivel: Liceu

Parcurgerea continuturilor se va realiza in integralitatea lor.
Pentru atingerea competentelor specifice stabilite in modul, profesorul, are libertatea de a dezvolta anumite continuturi, de a esalona in timp, de a utiliza activitati variate de invatare si in special cele cu caracter aplicativ, centrate pe elev.

Inainte de aplicarea materialelor de invatare propuse, profesor[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sisteme de automatizare

Parcurgerea continuturilor se va realiza in integralitatea lor.
Pentru atingerea competentelor specifice stabilite in modul, profesorul, are libertatea de a dezvolta anumite continuturi, de a esalona in timp, de a utiliza activitati variate de invatare si in special cele cu caracter aplicativ, centrate pe elev.

Inainte de aplicarea materialelor de invatare propuse, profesorul trebuie sa cunoasca particularitatile colectivului de elevi si, indeosebi, stilurile de invatare ale acestora, pentru reusita centrarii pe elev a procesului instructiv; el poate adapta materialele in raport cu cerintele clasei.

Materialele de invatare sunt usor de citit si de inteles, informatiile fiind formulate intr-un limbaj adecvat nivelului elevilor, accesibil si sustinut prin exemple sugestive si prin imagini.Evaluarea trebuie sa fie un proces continuu si sumativ, referindu-se in mod explicit la criteriile de performanta si la conditiile de aplicabilitate ale acestora, corelate cu tipul probelor de evaluare specificate in Standardul de Pregatire Profesionala, pentru fiecare competenta. O competenta se evalueaza o singura data, iar elevii vor fi evaluati numai in ceea ce priveste dobandirea competentelor specificate in tabelele de corelare ale competentelor cu continuturile.

I.Locul modulului in cadrul planului de invatamant.
Lista competentelor specifice unitatii de competenta din modul
Continuturile incluse in structura modulului SISTEME DE AUTOMATIZARE ofera elevilor cunostinte care le vor permite sa-si dezvolte abilitati practice privind sistemele de reglare automata, in conditiile participarii lor nemijlocite si responsabile la un proces instructiv-formativ centrat pe nevoile si aspiratiile proprii.

Criterii de Performanta:
(a)Reprezentarea schemei de principiu a unui sistem de reglare automata.
(b)Indicarea marimilor care intervin in schema de principiu a unui sistem de reglare automata.
(c)Analizarea rolului functional al componentelor sistemului de reglare automata.

Competenta 18. 2:Prezinta functionarea componentelor sistemelor de reglare automata.
Criterii de Performanta:
(a)Identificarea elementelor constructive ale componentelor sistemelor de reglare automata.
(b)Specificarea functionarii componentelor sistemelor de reglare automata.
(c)Alegerea componentelor sistemelor de reglare automata potrivit unor criterii date.

Competenta 18.3:Analizeaza functionarea sistemelor de reglare automata specifice domeniului.
Criterii de Performanta:
(a)Specificarea elementelor din sistemul de reglare automata.
(b)Prezentarea functionarii sistemului de reglare automata.
(c)Monitorizarea parametrilor tehnici supravegheati.

Competente care trebuie dobandite
Aceasta fisa de inregistrare este facuta pentru a evalua, in mod separat, evolutia legata de diferite competente. Acest lucru inseamna specificarea competentelor tehnice generale si competentelor pentru abilitati cheie, care trebuie dezvoltate si evaluate. Profesorul poate utiliza fisele de lucru prezentate in auxiliar si/sau poate elabora alte lucrari in conformitate cu criteriile de performanta ale competentei vizate si de specializarea clasei.

Activitati efectuate si comentarii
Aici ar trebui sa se poata inregistra tipurile de activitati efectuate de elev, materialele utilizate si orice alte comentarii suplimentare care ar putea fi relevante pentru planificare sau feed-back.

Aplicare in cazul unitatii de competenta
Aceasta ar trebui sa permita profesorului sa evalueze masura in care elevul si-a insusit competentele tehnice generale, tehnice specializate si competentele pentru activitati cheie, raportate la cerintele pentru intreaga clasa. Profesorul poate indica gradul de indeplinire a cerintelor prin bifarea uneia din urmatoarele trei coloane.

Prioritati pentru dezvoltare
Partea inferioara a fisei este conceputa pentru a mentiona activitatile pe care elevul trebuie sa le efectueze in perioada urmatoare ca parte a viitoarelor module. Aceste informatii ar trebui sa permita profesorilor implicati sa pregateasca elevul pentru ceea ce va urma.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.