Sisteme GSM

1x punct

categorie: Informatica

nota: 9.60

nivel: Facultate

Un sistem bazat pe standardul GSM este un sistem celular si digital. Printre avantajele utilizarii tehnologiei digitale se numara pe langa calitatea superioara asemnalului vocal, apacitatea maririi numarului de abonati cu ajutorul tehnologiilor de multiplexare in timp (cum ar fi TDMA si FDMA) siaparitia unor noi servicii: transmisii de date binare, fax, text, imagine dar si confidentialitate[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sisteme GSM

Un sistem bazat pe standardul GSM este un sistem celular si digital. Printre avantajele utilizarii tehnologiei digitale se numara pe langa calitatea superioara asemnalului vocal, apacitatea maririi numarului de abonati cu ajutorul tehnologiilor de multiplexare in timp (cum ar fi TDMA si FDMA) siaparitia unor noi servicii: transmisii de date binare, fax, text, imagine dar si confidentialitatea transmiterilor prin codare, limitarea accesului persoanelor neautorizate prin autentificare, controlul automat al puterii emise, coduri corectoare de erori si multe altele.

Conceptul de retea celulara a introdus doua noi concepte: acela de schimbare dinamica a frecventei de emisie a unui punct abonat mobil in timpul unei comunicatii in functie de deplasarea in retea si acela de reutilizare a frecventelor din celulele adiacente, dar care se afla la o distanta minima pentru a evita interferentele.

GSM este standardul de telefonie mobila cel mai raspandit din lume, promoterul acestuia, GSM Association, estimand ca 82% din piata mondiala de comunicatii mobile foloseste acest standard. Mai este cunoscut si sub denumirea de 2G (generatia a 2-a/ NMT este 1G, iar UMTS si standardele similare sunt 3G). A aparut comercial la inceputul anilor 1990 luand un mare avant la sfarsitul deceniului. Este sistemul dominant in Euro.Infrastructura retelei GSM este formata din subsitemul radio, transmisiuni si OMC ( gestiune retea ).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.