Sistem informatic - realizare

7x puncte

categorie: Informatica

nota: 10.00

nivel: Liceu

Cresterea complextatii activitatilor economice, sporirea exigentelor pentru valorificarea cat mai completa a resurselor exisente, dinamica actului decizional, specifica economiei de piata, au dus treptat la o crestere simtitoare a volumului de informatii in circulatie si la un consum important de munca si de mijloace materiale pentru culegerea, prelucrarea si transmiterea acestora in cadrul socie[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sistem informatic - realizare

Cresterea complextatii activitatilor economice, sporirea exigentelor pentru valorificarea cat mai completa a resurselor exisente, dinamica actului decizional, specifica economiei de piata, au dus treptat la o crestere simtitoare a volumului de informatii in circulatie si la un consum important de munca si de mijloace materiale pentru culegerea, prelucrarea si transmiterea acestora in cadrul societatilor comerciale.
Cea mai importanta sursa de eficienta pe care o poate ocaziona un sistem informational bine organizat, se refera la folosirea si valorificarea cat mai complexa a resurselor existente sau cele necesare desfasurarii procesului de productie si desfacerii produselor.

Se stie ca activitatile unei societati comerciale sunt legate intre ele,in sensul ca fiecare furnizeaza sau primeste informatii de la alte alte activitati. Aceasta face necesar ca analiza fiecarei activitati, procesul de prelucrare stocare, transmitere etc. din cadrul activitatii respective, informatiile de iesire spre alte activitati etc.
In analiza sistemelor informationale, mesajele ce transmit informatii sunt urmarite foarte atent pe tot parcursul lor, la fiecare loc de munca, respectiv persoana care vine in contact cu mesajul respectiv. Pentru a cunoaste in intregime rolul unui mesaj, este indicat ca acesta sa fie urmarit si analizat pe tot parcursul lui de la generare si pana la distrugerea sau arhivarea lui, dupa caz.

In viziunea unor specialisti, procesul de analiza a circulatiei informatiilor in cadrul societatilor comerciale trebuie sa respecte urmatoarele conditii:In aceasta etapa se face, in primul rand, o analiza sistematica a tuturor datelor si inregistrarilor din etapa anterioara, in scopul punerii in evidenta a neajunsurilor existente in sistem si a cauzelor care le provoaca.cu cat cercetarea elementelor ce caracterizeaza datele,

informatiile si metodele folosite, este mai sistematica si mai profunda, cu atat si rezultatele vor fi mai concludente din punctul de vedere al eficientei pe plan decizional.In acest scop, se recomanda sa se pastreze in timpul analizei o atitudine permanent interogativa, care consta in a pune sub semnul intrebarii toate datele inregistrate.analiza, avand un pronuntat caracter critic, trebuie sa scoata in evidenta urmatoarele aspecte negative:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.