Sistem expert privind activitatea de analiza a bonitatii

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Organismele financiar-bancare sunt formate, din trei tipuri de sisteme: sistem de conducere, sistem informational si sistem operant.
Sistemul operant este format din procese active elementare coordonate si asociate fiecarui organism financiar-bancar, in timp ce sistemul informational este reprezentat de activitatile desfasurate in sistemul operant asociat.In scopul reducerii complexitatii d[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sistem expert privind activitatea de analiza a bonitatii

Organismele financiar-bancare sunt formate, din trei tipuri de sisteme: sistem de conducere, sistem informational si sistem operant.
Sistemul operant este format din procese active elementare coordonate si asociate fiecarui organism financiar-bancar, in timp ce sistemul informational este reprezentat de activitatile desfasurate in sistemul operant asociat.In scopul reducerii complexitatii de modelare a unui organism financiar-bancar, se procedeaza la structurarea sau impartirea acestuia in domenii, in raport cu functiile esentiale, domeniile si activitatile specifice organismului financiar-bancar.

Intregul sistem asociat unui organism financiar-bancar se structureaza arborescent in functie de domenii si activitati. Fiecare functie, domeniu si activitate sunt considerate autonome, cu sisteme proprii de conducere, informationale si operante, urmand ca sistemul general al organismului financiar-bancar sa fie o reuniune a unor astfel de sisteme.Sistemele informatice se clasifica in conformitate cu functiile pe care le indeplinesc in:
1) SIO (Sisteme Informatice Operative) - Se ocupa cu culegerea si stocarea datelor din sistemul operativ si cu reproducerea lor in intregime.

2) SICP (Sisteme Informatice de Control al Productiei) - Sunt sisteme care organizeaza procesul de productie: ordonantare (stabilirea sarcinilor), lansarea productiei (planificare). Aceste sisteme transforma deciziile sistemului de conducere in ordine adresate sistemului operativ.3) SIG (Sisteme Informatice de Gestiune) - Se ocupa cu producerea informatiei de sinteza prin agregarea datelor stocate de SIO. Iesirile acestor sisteme sunt documente de sinteza pentru uzul sistemului de conducere ca fundament in luarea deciziilor.

4) SIAD (Sisteme Informatice de Asistare a Deciziei) - Sunt sisteme care vin in ajutorul echipei de conducere in evaluarea sistemului operativ, a contextului extern si stabilirea deciziilor care se impun.
Prin aceasta structurare in functii, domenii si activitati se ajunge la o abordare monofunctie, monodomeniu si monoactivitate, abordare ce permite eliminarea complexitatii intregului sistem asociat unui organism financiar-bancar si abordarea gradata a realizarii acestuia.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.