Siriusienii

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.88

nivel: Liceu

Egiptenii si-au bazat intregul calendar pe miscarile acestei stele sacre, cea mai stralucitoare de pe firmamentul nostru. Am afirmat mai devreme ca Marea Piramida a fost astfel construita incat sa permita luminii lui Sirius sa intre prin deschizatura care duce la Camera Reginei intr-un anumit moment al anului. Textele ezoterice indica faptul ca scopul era ca lumina stelei sa straluceasca asupra un[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Siriusienii

Egiptenii si-au bazat intregul calendar pe miscarile acestei stele sacre, cea mai stralucitoare de pe firmamentul nostru. Am afirmat mai devreme ca Marea Piramida a fost astfel construita incat sa permita luminii lui Sirius sa intre prin deschizatura care duce la Camera Reginei intr-un anumit moment al anului. Textele ezoterice indica faptul ca scopul era ca lumina stelei sa straluceasca asupra unui initiat in timpul unui ritual. Daca egiptenii erau atat de fascinati de Sirius, rezulta de la sine ca stravechea civilizatie de pe Marte trebuie sa fi avut aceeasi devotiune fata de aceasta stea.

Se crede chiar ca formele geometrice de pe planeta Marte au fost construite in semn de devotiune fata de Sirius.
Potrivit unei anumite legende, fata de pe Marte a fost construita in onoarea zeului (sau logosului) solar Sukon. Siriusienii s-au stabilit pe Marte cu permisiunea acestuia. Un alt nume al zeului era Set sau Seth. Motivul pentru care siriusienii s-au stabilit pe Marte era legat de faptul ca la acea vreme, planeta se afla pe orbita-leagan al vietii. Cele 720 de zile cat dura rotatia completa in jurul soarelui asigurau conditii meteorologice optime, care permiteau stabilirea unei civilizatii.

Am aratat in Proiectul Montauk ca cei care au asigurat scaunul necesar pentru experimentele asupra timpului au fost siriusienii. Un anume domn X m-a contactat si mi-a spus ca a fost implicat in negocierile pentru obtinerea scaunului. Tot el mi-a povestit si de capacitatea lui Crowley de a manipula timpul, fiind prima persoana care mi-a sugerat ca atat Experimentul Philadelphia cat si Proiectul Montauk au fost efectele magiei lui Crowley. Acest lucru pare de-a dreptul ironic, daca ne gandim la conexiunile secrete ale lui Crowley. Acesta a fost implicat nu doar in OTO, ci si intr-o societate secreta numita Argentum Astrum, sau Ordinul Stelei de Argint.

"Steaua de Argint" se referea la Sirius, cea mai stralucitoare stea de pe cer si cea care detinea pozitia cheie in stravechea constelatie a Phoenixului. Asirienii si fenicienii si-au tras numele de la aceasta stea. Crowley a afirmat ca cei care faceau parte din Ordinul Stelei de Argint erau chiar Iluminatii. Corespondentele merg insa si mai departe. Esenta magiei sale era inspirata de siriusieni, existand numeroase traditii care sustin aceasta afirmatie. In traditia oculta, Sirius este considerat Zeul Ascuns sau "soarele din spatele soarelui". La fel cum luna reflecta lumina solara, soarele reflecta lumina lui Sirius. Aceasta idee a fost exprimata in Cartea legii, intr-un fragment in care Crowley scria: "Khabs este in Khu, nu Khu este in Khabs".

Cuvantul Khab inseamna stea, in timp ce Khu se refera la lumina. Ideea este urmatoarea: subconstientul colectiv crede ca stelele sunt cele care emit lumina; in realitate, ele se scalda in aceasta lumina, pe care doar o reflecta. Aceasta era maniera in care Crowley, la fel ca si stramosii nostri, adora steaua Sirius, fiind in realitate un adorator al luminii creatiei. Sirius era steaua cea mai stralucitoare de pe cer, deci era cea mai puternica, intrucat reflecta cea mai mare cantitate de lumina.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.