Siria ppt

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.74

nivel: Facultate

Damascul a fost prima capitala a noii lumi arabe, a Imperiului Umeiad, incepand cu anul 636, sub califul Umar.Istoria Damascului si a Siriei este apoi legata de schimbarile de dominatie araba din zona.In 1400, Siria a cazut pentru 100 de ani sub dominatia mongola.Pentru urmatorii 400 de ani, sirienii au fost ocupati de Imperiul Otoman.Istoria moderna a tarii incepe in 1946, an din care Siria devin[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Siria ppt

Damascul a fost prima capitala a noii lumi arabe, a Imperiului Umeiad, incepand cu anul 636, sub califul Umar.Istoria Damascului si a Siriei este apoi legata de schimbarile de dominatie araba din zona.In 1400, Siria a cazut pentru 100 de ani sub dominatia mongola.Pentru urmatorii 400 de ani, sirienii au fost ocupati de Imperiul Otoman.Istoria moderna a tarii incepe in 1946, an din care Siria devine indepenadenta.

Clima este in mare parte desertica, calda si uscata cu veri insorite si ierni blande, uneori cu ploi (decembrie-februarie) de-a lungul coastei si chiar cu ninsori in partea muntoasa.Populatia: Siria numara 16 milioane de locuitori.90% din populatie este de religie musulmana iar restul de 10% este crestina.Limba oficiala este araba. Se mai vorbesc limbile: aramaica, circasiana, armeniana, franceza si engleza.Moneda este lira siriana emisa in bacnote de 1,5,10,25,50,100,200,500 si 1000 si monezi. Cursul lirei siriene, aproximativ, 1 USD = 52,51 lire.Bancile sunt deschise: sambata - joi intre orele 8-14.

Obiceiuri si interdictii
Imbracamintea sumara nu este permisa inafara piscinei si a plajelor. O tinuta vestimentara conservatoare este recomnadta in timpul excursiilor.
Fumatul in locuri publice si mancatul pe strada in timpul sarbatorii de Ramadan este interzis. De asemenea, in restaurante sunt interzise bauturile alcoolice, chiar si pentru crestini sau nonmusulmani.Obicieului oferirii de cadouri este foarte bine primit si apreciat. Ei insisi fac cu placere diverse cadouri musafirilor sau partenerilor de discutii si afaceri.Fotografierea in vecinatatea obiectivelor militare si a statiilor de transmisii sunt interzise.

Damas, in limba araba inseamna apa.Renumele orasului intrat in istoria universala prin vechime si vestigii arhitectonice este completa de secretul fabricarii otelului de Damasc. Sabiile celebre in secolele medievale, fabricate la Damasc, sunt pe nedrept uitate. Detaliul de recunoastere al tehnicii de Damasc sun cercurile de la suprafata obiectelor.Sabiile din otel de Damasc sunt foarte rare in lume. Cateva rarisime piese pot fi vazute la Muzeul de istorie din Berna.

Orasul are cateva straturi de istorie asezate unele peste altele sau extinse, unele inlocuite. Vechea cetate se afla in partea de nord a actualului oras. Cateva strazi mai amintesc de vechiul cartier crestin, de strada principala a cetatii sau de vechea piata. Tot aici este si capela Sf. Ananaia.Partea veche a orasului pastreaza 8 porti de intrare, in zidul de incinta construita in perioada romana.Alep este concurentul capitalei Damasc privind vechimea asezari. masiva
Citadela construita pe vechiul sit hitit este un exemplu magnific de arhitectura militara islamica.

Orasul are numeroase moschei impersionante. Souk-ul sau piata se intinde pe 16 km de strazi si coridoare presarate cu sute de mici magazine si tonete.Un interes aparte, ca de altfel in toate orasele musulmane, sunt baile publice, "hammam" si vechile case de odihna.
Piese antice de cultura siriana sunt pastrate in Muzeul Arheologic.Palmira este situata intr-o oaza, la nord de Damasc, 215 km. In anichitate era numita "Mireasa Desertului" Numele grecesc, Palmira, este o traducere a numelui aramaic, original TADMOR, care inseamna 'palmier". Astazi, Tadmor este numele unei mici localitati de langa ruinele cetatii. Palmira este mentionata in texte din mileniul al 2 lea IC, in textele asiriene, in Biblie, ca parte a teritoiilor stapanite de Solomon.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.