Sinuzita - 6 mijloace de lupta cu infectia

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Acest mic sistem de filtrare a aerului se poate insa colmata atunci cand un corp strain obstructioneaza cilii, cand o raceala blocheaza desAZchiderile sinusurilor sau cand un alergen ori un iritant inflameaza mucoasa siAZnusurilor. Aerul ramane captiv, presiunea creste, mucozitatea stagneaza, cre-andu-se conditii pentru multiplicarea bacteriilor si a altor microorganisme. Se poate instala astfel o[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sinuzita - 6 mijloace de lupta cu infectia

Acest mic sistem de filtrare a aerului se poate insa colmata atunci cand un corp strain obstructioneaza cilii, cand o raceala blocheaza desAZchiderile sinusurilor sau cand un alergen ori un iritant inflameaza mucoasa siAZnusurilor. Aerul ramane captiv, presiunea creste, mucozitatea stagneaza, cre-andu-se conditii pentru multiplicarea bacteriilor si a altor microorganisme. Se poate instala astfel o infectie si o inflamatie a sinusurilor, adica o sinuzita.

in somn, secretia nazala se scurge in faringe, declansand spasme de tuse. Se va resimti o presiune si o durere la nivelul fetei, a dintilor sau a ochilor. Durerea este de obicei mai intensa pe o parte si creste la aplecarea spre inaAZinte. Printre simptome se numara secretia nazala verzuie sau galbena ingroAZsata si este posibil sa apara si durere de cap. Simtul mirosului se pierde, ter peratura poate creste si urmeaza o senzatie fizica de disconfort. De obicei sinuzita acuta este cauzata de virusi sau de bacterii si dureaza cel putin luna. Se poate intampla ca sinusurile sa se infecteze ca urmare a unui trauAZmatism cranian sau a unei infectii dentare ori gingivale care se extinde.

Daca aveti prea des sinusurile infundate, efectul poate fi o ingrosare perAZmanenta a membranelor acestora si cai nazale obstructionate cronic. Sinuzita cronica, care dureaza de obicei cel putin 8 saptamani, este deseori provocata de alergii -- in special la praf, la mucegai, la polen si la anumite ciuperci. O alta cauza a acesteia poate fi obstructionarea nazala ca urmare a unei vatamari sau a polipilor (umflaturi in forma de ciorchine ale mucoaselor ce captusesc caile nazale, de obicei aparute ca efect al unor alergii cronice).

Medicii prescriu in general antibiotice pentru infectii bacteriene ale siAZnusurilor. Exista insa si diverse metode pe care le puteti aplica pe cont proAZpriu pentru a va ameliora starea. Iata in continuare cateva cai de a debloca sinusurile si de a reduce durerea.Faceti inhalatii cu abur.

Umiditatea este esentiala pentru buna functionare a cililor, pentru fluidizarea mucoaselor, precum si pentru golirea sinusurilor, explica orelistul Stanley Farb. Faceti de 2 ori pe zi dus sau baie cu mult abur sau stati aplecat deasupra unui vas cu apa clocotita, cu un prosop acoAZperind capul si vasul ca un cort, si inhalati.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.