Sinteza planului

5x puncte

categorie: Management

nota: 9.90

nivel: Facultate

Pe baza cunostintelor dobandite, succeselor anterioare si tipul serviciilor oferite, strategia viitoare a afacerii va fi una de diferentiere calitativa fata de oferta concurentei.
Cu toate ca exista o serie de localuri in care se poate servii masa la preturi mai mici, special pentru atragerea si mentinerea clientilor-tinta vizati de societate, acest tip de strategii s-a dovedit a fi cel [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sinteza planului

Pe baza cunostintelor dobandite, succeselor anterioare si tipul serviciilor oferite, strategia viitoare a afacerii va fi una de diferentiere calitativa fata de oferta concurentei.
Cu toate ca exista o serie de localuri in care se poate servii masa la preturi mai mici, special pentru atragerea si mentinerea clientilor-tinta vizati de societate, acest tip de strategii s-a dovedit a fi cel mai performant. Experienta si succesul celor 6 ani de activitate argurmenteaza foarte bine alegerea acestei strategii.
2. Descrierea societatii:

Prezentatrea situatiei actuale: In prezent societatea dispune de un capital social de 622.000 mii lei, reprezentat de un numar de 6.200 de actiuni in valoare de 100 mii lei/ actiune. Finantarea activitatii sale se face predominant din surse proprii, la data intocmirii planului de afaceri structura de finantare a activitatii cuprinzand in proportie de 80% capitaluri proprii si 20% datorii curente catre furnizori, actionari si institutii ale statului.

La aceasta data, SC Milenium SA si-a consolidat imaginea si pozitia de piata-tinta, valoarea cifrei de afaceri a anului 2001 ajungand la nivelul record de aprox 610.000 USD (17.400 mil. lei).
Restaurantul Hedon dispune de un vad comercial deosebit, fiind amplasat in apropierea intersectiei dintre strazile Semicercului si Arcurilor, la parterul unui bloc de locuinte de curand construite. Amplasamentul se afla visa-vis de Parcul Herastrau astfel incat Hedon beneficiaza atat de vecinatatea unui loc intens circulat, cat si de privelistea oferita de vegetatia parcului.

Amplasamentul viitorului restaurant va fi pe strada Orhideelor, nr 10 . Aceasta se afla intr-o zona usor accesibila, in vecinatatea Business Town - un important centru de afaceri din jumatatea vestica a orasului.
5. Descrirea mediului in care evolueaza afacerea:
Serviciile de alimentatie publica au fost si vor fi intotdeauna o afacere permisiva si permeabila, deci utor de imitat ti deschisa competitiei sustinute. Prin urmare si riscul de faliment este destul de mare.

In acest gen de activitate influentele generate de sistemul politic, politicile macroeconomice ti sistemul juridic nu au o importanta majora. Ceea ce conteaza cel mai mult sunt abilitatile managementului de a anticipa ti percepe tendintele pietei, de a satisface dorintele clientilor ti de ai fideliza. Dupa o buna perioada de timp in care a existat o preferinta generala pentru restaurantele fast-food, se constata o tendinta de reconsiderare a restaurantelor clasice. Fast-food-urile raman insa preferatele tineretului ti persoanelor cu venituri modeste, conform cererii de piata ocazionate de intocmirea prezentului studiu.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.