Sindromul disfunctional al sistemului stomatognat

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.95

nivel: Facultate

Ca sa mentina orif far la dimensiuni normale se produce contractia peristafilinului/sferofaringostafilinul extern (val pal), se insera pe buza ostiumului tubar si ridica valului palatin.
Inserandu-se pe buza ostiului tubar tine deschis orificiul tubar, atunci apar tulburari auditive, de ureche infundata. Este si ms ciocanului a urechii medii, pe sub tendonul ms trece nv coarda timpanului, [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sindromul disfunctional al sistemului stomatognat

Ca sa mentina orif far la dimensiuni normale se produce contractia peristafilinului/sferofaringostafilinul extern (val pal), se insera pe buza ostiumului tubar si ridica valului palatin.
Inserandu-se pe buza ostiului tubar tine deschis orificiul tubar, atunci apar tulburari auditive, de ureche infundata. Este si ms ciocanului a urechii medii, pe sub tendonul ms trece nv coarda timpanului, dca ms ciocanului este sinergic cu peristafilinul ext, se contracta odata si preseaza pe coarda timpanului, ceea ce ar duce la ofalgii, glosodinii, algii gosofaringiene, tulburari de gust.

-teoria Karoly-Peter care au lansat teoria ocluziei traumatice/TRAUMATOGENAa increminat in aceasta t factori directi/indirecti.-directi - cei care tin de st dentare: LOC, edentatii partiale/partiale intinse, anomalii dento-maxilare, abraziuni dentare exagerate, migrari dentare, versii, extruzii.-indirecti - factori care tine de elementele de sustinere ale dintelui: starea patologica a paradontiului, osteoliza, migrari dentare, obiceiuri vicioase, boli nervoase, boli endocrine, traumatisme la nivelul masivului facial - mai ales in faza de crestere, iatrogene - produse de medic, parodontopatii marginale ac/cr (cu mobilitate dentara).

ligamentele care leaga radacina de corticala alv, fibrele acestora se vor dispune altfel incat sa se adapteze la noile conditii. Fenomenele care apar sunt compensate datorita capacitatii lui de autoreglare. Daca presiunea continua, traumatism ocluzal, incep sa aiba loc procese de decompensare: la ruperea ligamentara cu distrugerea membranei celulare si a saciilor lizozomali si cu devarsarea in spatiul extracelular de enzime (majoritarea cu actiune proteolitica si de modificarea circulatiei capilare). Enzime care activeaza histamina (vasodil, cresterea presiunei sanguina, factor important in producerea socului anafilactic).

Enzime care activeaza kalicreina transformand-o in bradikinina (tot o enzima cu efect vasodil, edem, durere). Conduce la extruzie dentara, mobilitate dentara. Enzimele proteolitice scindeaza proteinele conducand la formarea de peptide si peptone. Aceste pep/peptone ce provin din extravazatul periodontal si care intervin in modificarea circulatiei capilare (vasodil, extravazat, edem); dar participa si la reactia Ag/Ac. Peptidele ajuta la transformarea fibinogenului in fibrina, cu formarea de microtrombi - ischemie, anoxie, necroza.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.