Sindromul de malabsorbtie

1x punct

categorie: Medicina

nota: 9.90

nivel: Facultate

Perturbarea oricareia dintre acestea poate genera malabsorbtie; sub termenul malabsorbtie sint inglobate toate tulburarile de digestie, absorbtie si prelucrare a substantelor nutritive in fluxul circulator.Aceste tulburari pot apare intr-un grup larg heterogen de boli; se pot enumera mai mult de 100 de boli generatoare de malabsorbtie- boli digestive si intr-un procent mai mic boli extradigestive.[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sindromul de malabsorbtie

Perturbarea oricareia dintre acestea poate genera malabsorbtie; sub termenul malabsorbtie sint inglobate toate tulburarile de digestie, absorbtie si prelucrare a substantelor nutritive in fluxul circulator.Aceste tulburari pot apare intr-un grup larg heterogen de boli; se pot enumera mai mult de 100 de boli generatoare de malabsorbtie- boli digestive si intr-un procent mai mic boli extradigestive.

Clasificarea fiziopatologica corelata cu frecventa pe grupe de virsta a bolilor generatoare de malabsorbtie ofera cea mai buna orientare in diagnosticul etiopatogenic.Malabsorbtia determina tulburari secundare complexe ce duc la malnutritie protein calorica si/sau deficite nutritionale specifice ce se exprima clinic prin sd. de malabsorbtie.

Dupa demonstrarea malabsorbtiei cu tste specifice se pune intrebarea:
Ce boala a generat malabsorbtia?
-in prezenta STEATOREE se impune dg. Diferential cu F.C.:; pentru care se realizeaza Testul Sudorii- daca pozitiv atunci F.C. ; daca negative se trece la investigatii suplimentare pentru afectiuni hepatobiliare (ecografie, CT, CPER, determinari enzimatice) ce pot conduce la diagnostice ca: pancreatita cronica, deficit de lipaza pancreatica, atrezie de cai bilire,diverse alte afectiuni de tract biliar, hepatita neonatala, intestine poluat, boala Crohn.

-in prezenta T D- XILOZA patologic- se impune dg. Diferential intre afectiunile ce determina enteropatie cu leziuni de mucoasa pentru care se va realiaza biopsie intestinala ;
-in prezenta T D- XILOZA normal- se pot face investigatii suplimentare pentru alte afectiuni intestinala - intestin poluat, boala Crohn (absorbtie de acizi biliari, endoscopie digestive inferioara.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.