Sindromul de discontinuitate

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.41

nivel: Facultate

Pentru a minimaliza simptomele de discontinuitate ale antidepresivelor, este necesara reducerea treptata a tuturor SSRI, cu exceptia fluoxetinei. Simptomele de discontinuitate, care apar frecvent la intreruperea brusca sau in caz de noncomplianta intermitenta si, mai putin frecvent, in timpul reducerii dozelor, sunt in general usoare, dureaza putin si sunt autolimitative, dar pot fi suparatoare si[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sindromul de discontinuitate

Pentru a minimaliza simptomele de discontinuitate ale antidepresivelor, este necesara reducerea treptata a tuturor SSRI, cu exceptia fluoxetinei. Simptomele de discontinuitate, care apar frecvent la intreruperea brusca sau in caz de noncomplianta intermitenta si, mai putin frecvent, in timpul reducerii dozelor, sunt in general usoare, dureaza putin si sunt autolimitative, dar pot fi suparatoare si pot conduce la productivitate scazuta si concediu de boala.

Simptomele usoare pot fi tratate prin simpla reasigurare a pacientului ca ele sunt tranzitorii dar, in cazul simptomelor mai severe poate fi necesara reinstituirea dozei initiale de antidepresiv si scaderea ratei de descrestere a dozei. Dupa administrarea unei doze de 20mg de fluoxetina, simptomele de discontinuitate se remit, de obicei, in cateva ore. Daca pacientul a fost pe o doza mai mare de paroxetina sau venlafaxina, va fi necesara o a doua doza de 20mg de fluoxetina. In rest, tratamentul va fi simptomatic.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.