Sindromul anemic

7x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Injectabile : sunt indicate in situatii de exceptie, cand nu este oportuna administrarea orala (deficit de absorbtie, boli inflamatorii ale intestinului, intoleranta la fierul oral, bolnavi care nu coopereaza) ; se folosesc complexe organice neionizabile. Se injecteaza i.v. sau i.m. In administrarea injectabila concentratia sanguina a "Fe" creste foarte mult. O parte din "Fe" se elimina prin urina[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sindromul anemic

Injectabile : sunt indicate in situatii de exceptie, cand nu este oportuna administrarea orala (deficit de absorbtie, boli inflamatorii ale intestinului, intoleranta la fierul oral, bolnavi care nu coopereaza) ; se folosesc complexe organice neionizabile. Se injecteaza i.v. sau i.m. In administrarea injectabila concentratia sanguina a "Fe" creste foarte mult. O parte din "Fe" se elimina prin urina deoarece nu tot Fe se leaga de transferina. O parte din Fe este captata de macrofage (sistemul reticuloendotelial) ; depozitele se refac mult mai repede, practic, inaintea corectarii anemiei.

Latenta cu care raspunde organismul este aceeasi ca in cazul preparatelor orale→ criza reticulocitara apare dupaaproximativ 7 zile.
Administrarea i.v. nu reprezinta o modalitate de tratament al urgentelor.
Dextriferonul - este un complex de Fe cu dextrina partial hidrolizata. Exista forme injectabile i.m (de ex. Fe polimaltozat) si preparate injectabile i.v. ,Fe dextranul si Fe sorbitolul sunt alte preparate injectabile.
Mod de administrare : injectabil, o data la 2 zile. Doza pentru o data este de 100 mg. La inceput se administreaza doze mici (50 mg).
Reactii adverse:

- administrarea i.m. este adesea dureroasa, pielea putandu-se colora in brun (injectarea se face prin deplasarea pielii);colorarea tegumentului la locul injectarii; administrat i.v. poate da iritatii ale venei, mergand pana la flebita.
-preparatele injectabile sunt de obicei alergizante - febra, eruptii cutanate, cefalee, ameteli, chiar soc anafilactic.
-exista un risc important de supradozare→ pot apare depuneri de Fe in organe, de exemplu in ficat, pancreas, numite hemosideroza sau hemocromatoza, care pot evolua cu insuficienta organelor.
Orale : Fe se administreaza obisnuit, pe cale orala.
Se folosesc :
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.