Sindromul anemic

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.80

nivel: Facultate

In cazul anemiei acute predomina ametelile, tulburarile de vedere, dispneea, paloarea intensa, tahicardia, hipotensiunea arteriala si uneori lipotimia sau colapsul.
In anemia cronica, pe primul plan se situeaza paloarea pielii si a mucoaselor, vizibila mai ales la palme, buze, unghii si mucoasa bucala, tulburarile nervoase, astenie, tulburari de memorie, ameteli, cefalee, tendinta la lipoti[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sindromul anemic

In cazul anemiei acute predomina ametelile, tulburarile de vedere, dispneea, paloarea intensa, tahicardia, hipotensiunea arteriala si uneori lipotimia sau colapsul.
In anemia cronica, pe primul plan se situeaza paloarea pielii si a mucoaselor, vizibila mai ales la palme, buze, unghii si mucoasa bucala, tulburarile nervoase, astenie, tulburari de memorie, ameteli, cefalee, tendinta la lipotimie, semne cardiovasculare (palpitatii, dureri precordiale, dispnee), tulburari digestive ( anorexie, flatulenta sau constipatie), amenoreea si tulburarile menstruale la femei.

mioglobina) si inceputul pierderilor menstruale (25-50 mg fier/luna), cu tegumente palid-verzui; frecventa in Evul Mediu, rar astazi datorita alimentatiei complexe, miscarii in aer liber si sportului .
-Cloranemia. Anemia femeii adulte, intre 30-50 ani datorita pierderilor fiziologice (menstre, sarcina, lactatie) si aportului alimentar scazut si nu datorita unei "achilii esentiale", care este secundara hiposideremiei .
4. Pierderi crescute, prin hemoragii cronice, mici si repetate;
-digestive, predominant la barbati :varice esofagiene, hernie hiatala, ulcer gastro-duodenal, ileita terminala, retocolita hemoragica, hemoroizi etc. ;

-genitale la femei: meno-metroragii;
-parazitozitozele intestinale la ambele sexe si la copii.

Sideropenia este urmata de scaderea concentratiei Hb (hipocromie) si a volumului eritrocitelor (microcitoza), tulburari trofice ale tegumentelor, fanerelor, mucoaselor si generale, care explica simptomatologia bolii .

SIMPTOME. CLINIC. Debut insidios prin astenie, cefalee, ameteli, dispnee, palpitatii si nervozitate . In perioada de stare simptomatologia este polimorfa :
-tegumente si mucoase: palid-albastrui, mai evident la conjuctive si palme, piele uscata, unghii si par friabile, ragade la nivelul comisurii bucale .
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.