Sindrom de solicitare mediana a tibiei

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.87

nivel: Facultate

Simptomele acestui sindrom includ sensibilitate in interiorul gambei, dureri cu aceeasi localizare acutizate la flexia degetelor si a labei piciorului si uneori umflarea si inrosirea gambei. In debutul afectiunii, durerea tinde sa se accenAZtueze la inceputul alergarii, insa dispare in timpul desfasurarii ei, revenind la cursele ulterioare sau a doua zi de dimineata. Intervalele de timp nedureroas[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sindrom de solicitare mediana a tibiei

Simptomele acestui sindrom includ sensibilitate in interiorul gambei, dureri cu aceeasi localizare acutizate la flexia degetelor si a labei piciorului si uneori umflarea si inrosirea gambei. In debutul afectiunii, durerea tinde sa se accenAZtueze la inceputul alergarii, insa dispare in timpul desfasurarii ei, revenind la cursele ulterioare sau a doua zi de dimineata. Intervalele de timp nedureroase se reduc pe masura ce boala progreseaza, si daca vreo zona a gambei devine deosebit de dureroasa, este posibil sa se fi produs o fractura de stres.

in sindromul de compartiment durerea apare in timpul exercitiilor, dar se mentine un timp si dupa incheierea lor. Persoanele care prin antrenament inAZtensiv isi cresc mult masa musculara intr-un interval scurt de timp, prezinAZta un risc considerabil de a face sindrom de compartiment.Cheia tratamentului SSMT este odihna. S-ar putea ca o perioada, poate chiar cateva saptamani, sa trebuiasca sa renuntati complet la alergare, iar cand o veti relua, sa o faceti cu grija, in primul rand in privinta intensitatii, a duratei si a intervalurilor dintre curse.

Remediile de mai jos sunt conceAZpute pentru a impiedica sindromul sa ajunga la fractura de stres si pentru a va permite sa va duceti viata in mod normal, fara a suferi vatamari ireparaAZbile. Lasati durerea sa va ghideze. Daca oricare din activitatile recomandaAZte aici va provoaca durere, abandonati-o imediat.Aincepeti cu suprafata de sport. Suprafetele dure pot declansa SSMT. "Daca mergeti, alergati, dansati sau faceti orice sport solicitant pe o supraAZfata dura, neelastica, trebuie sa schimbati locul unde exersati", va sfatuiesAZte antrenoarea Marjorie Albohm.

Pentru aceia care practica gimnastica aerobica, ranirile se produc cel mai adesea pe podele de beton mochetate, in timp ce podelele de lemn sunt cel mai putin periculoase. Daca trebuie sa dansati pe o suprafata dura, faceti doar miscarile si pasii lipsiti de risc si asigurati-va ca aceasta este acoperita cu un material protector din polistiren. Alergatorii ar trebui sa prefere iarba sau pamantul in locul asfaltului si asfaltul in locul betonului.

Betonul este extrem de rigid si intotdeauna trebuie evitat.
Atentie la incaltaminte. Daca nu puteti face nimic in privinta suprafetei pe care alergati sau daca va dati seama ca nu ea este problema, schimbati-va incaltamintea. Alegeti o incaltaminte confortabila, cu suport pentru bolta si talpa antisoc, spune Albohm.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.