Sindrom de colon iritabil

1x punct

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Alta teorie acuza inmultirea excesiva a bacteriilor intestinale, spune Mark Pimentel, gastroenterolog si expert in SCI. Cercetarile arata ca unii suferinzi de SCI prezinta o crestere semnificativa a bacteriilor in relativ sterilul intesAZtin subtire, care in mod normal traiesc in colon. Intestinul subtire raspunde cu flatulenta si balonare excesiva dupa mese, ca si cu schimbari in obiceiurile inte[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sindrom de colon iritabil

Alta teorie acuza inmultirea excesiva a bacteriilor intestinale, spune Mark Pimentel, gastroenterolog si expert in SCI. Cercetarile arata ca unii suferinzi de SCI prezinta o crestere semnificativa a bacteriilor in relativ sterilul intesAZtin subtire, care in mod normal traiesc in colon. Intestinul subtire raspunde cu flatulenta si balonare excesiva dupa mese, ca si cu schimbari in obiceiurile intestinale zilnice. Asupra acestei teorii exista unele controverse.

Oricare ar fi cauza, a face fata SCI inseamna identificarea alimentelor, bauturilor sau evenimentelor stresante care declanseaza crize de diaree, con-stipatie si dureri abdominale. Cateodata, persoanele cu SCI le au pe toate 3 in acelasi timp. Alte simptome sunt senzatia de durere in abdomenul inferior si mucus in scaun.

Dar exista si unele informatii linistitoare: SCI nu pare sa amplifice risAZcul de cancer colo-rectal, nu atrage schimbari in tesutul colonului si nu cauzeaza inflamare. Daca ati fost diagnosticat cu SCI, urmati sugestiile de mai jos pentru a usura simptomele si disconfortul.Treceti peste stres. Exista o puternica legatura intre stres si un colon iriAZtabil, spune gastroenterologul Douglas Drossman. Important este sa nu va lasati coplesit de stres daca aveti diagnostic de colon iritabil.

Cand simtiti ca se apropie durerile abdominale, respirati adanc. "ConAZstientizati situatia, recunoasteti ca vi s-a mai intamplat si incurajati-va ca va trece. Nu veti muri, fiindca nimeni nu moare de colon iritabil", spune el.Fiti mai relaxat. Orice puteti face pentru a va destinde ar trebui sa contriAZbuie si la ameliorarea simptomelor, spune dr. Drossman. Efecte benefice se obtin cu ajutorul tehnicilor de relaxare, cum ar fi meditatia sau yoga.Daca stresul zilnic este deosebit de greu de suportat, apelati la consiliere psihologica. Cheia este sa gasiti ce functioneaza in cazul dvs.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.