Sindrom Raynaud

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.94

nivel: Liceu

Sindromul Raynaud poate fi simptomul unei alte boli, inca nedescoperite, ca po-liartrita reumatoida, sclerodermia sau lupusul. Picioarele reci pot fi efectul unor probleme circulatorii arteriale secundare diabetului sau aterosclerozei, mai deAZgraba decat sindromului Raynaud. Asadar, in aceasta situatie ar trebui sa apeAZlati la medic -- chiar in regim de urgenta daca problema apare pe neasteptate[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sindrom Raynaud

Sindromul Raynaud poate fi simptomul unei alte boli, inca nedescoperite, ca po-liartrita reumatoida, sclerodermia sau lupusul. Picioarele reci pot fi efectul unor probleme circulatorii arteriale secundare diabetului sau aterosclerozei, mai deAZgraba decat sindromului Raynaud. Asadar, in aceasta situatie ar trebui sa apeAZlati la medic -- chiar in regim de urgenta daca problema apare pe neasteptate. Anumite medicamente, de exemplu beta-blocantele pentru hipertensiuAZne sau angina pectorala, pot fi cauza picioarelor sau mainilor reci. Discutati cu medicul de familie daca aveti convingerea ca aceste medicamente va dau-neaza, dar nu opriti medicatia.

Mancati alimente bogate in fier. Lipsa de fier poate altera metabolismul tiroidei, cea care regleaza temperatura corpului. Alimentele bogate in fier includ carnea de pasare, pestele, carnea rosie macra, lintea si vegetalele cu frunze verzi. Si sucul de portocale este bun, deoarece creste capacitatea orAZganismului de a absorbi fierul.

Consumati mancaruri calde, insusi actul de a manca ridica temperatura corpului. Fenomenul se numeste termogeneza. Asa ca mancati ceva pentru a aproviziona furnalul corpului. Ceva cald va va inmulti repede proviziile: un ceai fierbinte inainte de plimbarea de dimineata, o ceasca de supa sau un pranz cald va vor mentine mainile si picioarele calde chiar pe vreme rece. Beti lichide. Deshidratarea poate agrava scaderea temperaturii prin reduceAZrea volumului sangvin. Feriti-va de frig band cantitati suficiente de lichide calde, precum ceaiurile de plante si supe de legume sau de pui facute in casa.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.