Simbolistica la Pelasgi

1x punct

categorie: Istorie

nota: 9.45

nivel: Facultate

Departe in lume, foarte departe, pe intinsurile Asiei, tocmai in India, o civilizatie ariana i-a "invadat", in urma cu 4-5000 de ani, provocand o adevarata "explozie", nu numai culturala, dar si sociala. Indienii isi amintesc si azi de acei arieni, populatie alba, care s-a suprapus populatiei locale negroide si, din dorinta "rasista" de a nu se amesteca fizic cu populatia locala au creat "castele"[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Simbolistica la Pelasgi

Departe in lume, foarte departe, pe intinsurile Asiei, tocmai in India, o civilizatie ariana i-a "invadat", in urma cu 4-5000 de ani, provocand o adevarata "explozie", nu numai culturala, dar si sociala. Indienii isi amintesc si azi de acei arieni, populatie alba, care s-a suprapus populatiei locale negroide si, din dorinta "rasista" de a nu se amesteca fizic cu populatia locala au creat "castele", ei reprezentand-o pe cea a "ramanilor" (brahmanilor).

Cultura Vedica, considerata pana azi cea mai veche din lume, din care isi trag originea culturile: caldeiana, egipteana, iudaica si crestina, care sta la baza intregii civilizatii a lumii, este considerata ca pornind din spatiul Carpato-Dunarean... (si nu de catre romani, ci de cei de la Cambridge-Anglia, precum si de catre americani si asta nu de 5 sau 10 ani, ci de mai mult de o suta de ani!). Cand ni s-a spus noua in istoria "noastra" de posibilitatea originii Culturii Vedice de la noi... cati dintre romani au auzit despre ea?!

De multe ori trebuie sa ne uitam la istorie "privind ca in oglinda retrovizoare a automobilului" (privind in ea in spate te ajuta de fapt sa mergi inainte!), observand efectele unei civilizatii asupra altora si descompunand-o cu privirea. Este foarte greu de imaginat cautarea urmelor acelei imense civilizatii pelasgice in... centrul Asiei, dintr-o perioada preistorica fara literatura scrisa (cel putin negasita inca), fara anale si cronici, ci numai cu ce a ramas in "literatura vorbita"... vedica.

Cand, nu de mult, vorbeam cu un prieten, R. Cristian, despre relatia dintre traci si sanscriti, el mi-a replicat imediat: "...cu ani in urma ma aflam in Tibet, intr-unul din templele hinduse, acomodandu-ma religiei locale, am fost surprins de asemanarea cuvintelor acestora cu cele romanesti... nimeni in lume, nici un popor nu are cuvantul OM ".
Helena Petrovna Blavatsky (1831-1891) in DOCTRINA SECRETA-o sinteza a stiintei, religiei si filozofiei, aminteste despre acei "pur arieni", ale caror urme se gasesc peste tot in Europa, urme pe care Dr. Schliemann le scoate la iveala din ruinele Troiei, semne si simboluri gravate pe pietre, vase si obiecte, de neinteles si ignorate ca atare ori considerate simple ornamente, dar carora stramosii nostri le dadeau intelesuri mistice (legate de acel Arhitect al Universului) pe care le mai gasim inca in culturi izolate, uitate in lume.

Cand in vara anului 1995 calatoream in Orient, m-am oprit si in insula Bali din Arhipeleagul Indoneziei, a carei populatie hindusa traia intr-o epoca uitata de sute de ani, inchinandu-se la zei si zeite luate dintr-o lume de povesti, construind "in disperare" temple ciudat ornamentate si colorate, cu zvastici desenate pe pietre de hotare si care, cu superstitii necunoscute noua, traieste intr-o lume spirituala amintindu-mi de cea a noastra, tracica, unde un simplu cerc desenat sau sapat in lemn avea o anumita insemnatate, iar daca-i adaugau un punct, o linie ori o cruce in mijloc isi schimba cu totul intelesul.

In acest univers difuz de religii uitate, pierdute sau actuale, in care lumea preistorica ne invadeaza prezentul prin simboluri ciudate, in care-i descoperim pe strabunii nostri pelasgii arieni raspandindu-se spre vestul Europei dand nastere la italieni, spanioli, portughezi si francezi-ori raspandindu-se in Asia imprastiind cultura vedica ce renaste acolo departe ori cutreierand drumurile Asiei Mici, trecand peste Egipt pana in Caldeea, creand sacrul si ocultul in Babilon... uneori ai impresia unui chibrit aprins intr-o magazie cu praf de pusca, veche si uitata, dar care inca poate exploda.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.