Simbolistica culorilor

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.93

nivel: Liceu

. Daca o persoana prefera sa poarte insistent aceasta culoare, ei fie sunt la un inceput de drum si vor sa se perfectioneze intr-un anumit lucru, fie sunt pe punctul de a-si vedea visul implinit. Galbenul indica sanatatea fizica si mentala a celor care sunt in apele lor. Ei sunt prietenosi si serviabili, dar poate putin timizi. Galbenul este asociat cu posesia, optimismul si intelepciunea. Este o [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Simbolistica culorilor

. Daca o persoana prefera sa poarte insistent aceasta culoare, ei fie sunt la un inceput de drum si vor sa se perfectioneze intr-un anumit lucru, fie sunt pe punctul de a-si vedea visul implinit. Galbenul indica sanatatea fizica si mentala a celor care sunt in apele lor. Ei sunt prietenosi si serviabili, dar poate putin timizi. Galbenul este asociat cu posesia, optimismul si intelepciunea. Este o culoare vesela, luminoasa si stimulatoare, ce activeaza mentalul. In China antica, galbenul era considerat culoarea rasului, deoarece ridica moralul si inveseleste.

Verde Cei care prefera aceasta culoare dispun de un tonus exceptional, sunt amicali si prietenosi, dar poate prea perfectionisti sau autocritici. Firea lor este una contemplativa. Culoarea ar spune parca "sunt liber si ma bucur de ceea ce vad si ce simt". Verdele este culoarea naturii si se asociaza cu elementul lemn. Simbolizeaza pacea, temperarea, primavara cu un nou inceput. In China, verdele este considerat culoarea pacii si a vietii lungi.

Albastru Cei care prefera albastrul, sunt persoane in care va puteti increde. Este culoarea celor care lupta sa se perfectioneze, care vor sa se schimbe in bine, dornici de a fi ajutati. Albastrul este culoarea cerului si a apei si emana siguranta si optimism. Se asociaza cu gandirea, statornicia si adevarul. Albastrul este linistitor, introspectiv si responsabil. Albastrul inchis adauga spiritualitate si intuitie. In China antica, simboliza binecuvantarea divina.
Alb Este in mod logic o culoare a perfectiunii si este preferata adesea de catre persoanele care au atins o maturitate suficienta cunoasterii celorlalti.

Mai mult ca sigur ca o astfel de persoana va sti intotdeauna cun sa iasa dintr-o situatie critica si va cunoaste potentialul si calitatea prietenilor sai. Atributul sau este diplomatia, convingerea ferma si forta de caracter. Albul inseamna puritate, inocenta si stralucire si este asociat elementului metal. Negru Poate ca nici una dintre culori nu ascunde atatea semnificatii ca aceasta, care se pare ca este considerata ca fiind una de tranzit. Negrul anunta dorinta de singuratate, independenta, neimplicare si mai ales, perioade de criza morala. Negrul este culoarea noptii si este asociat cu elementul apa. Reprezinta formalismul si sofisticarea.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.