Sigla Gestalt

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.91

nivel: Facultate

Credem ca intalnim idealul de femeie pe care-l avem in mintea noastra. Ne 'indragostim' de masca pe care o atribuim celuilalt. La sfarsitul lunii de miere, cand incepe adevarata viata in doi, cade masca : "Tu nu esti cea care credeam ". Putem spune acelasi lucru despre oameni si lume. Gestalt-terapia, inventata de Fritz Perls (SUA), isi are originea in psihanaliza din care utilizeaza anumite proce[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sigla Gestalt

Credem ca intalnim idealul de femeie pe care-l avem in mintea noastra. Ne 'indragostim' de masca pe care o atribuim celuilalt. La sfarsitul lunii de miere, cand incepe adevarata viata in doi, cade masca : "Tu nu esti cea care credeam ". Putem spune acelasi lucru despre oameni si lume. Gestalt-terapia, inventata de Fritz Perls (SUA), isi are originea in psihanaliza din care utilizeaza anumite procedee. Ea imprumuta de la W. Reich si bioenergie numeroase date despre relatiile intre emotii si corp. Se inscrie in noile terapii ale miscarii umaniste, insistand pe "aici si acum", unde fiecare repeta ranile trecutului.

Gestalt isi gaseste originalitatea mai ales in mijloacele terapeutice: centrare constanta pe trezirea constiintei sentimentelor si corpului si punerea in actiune a noi comportamente in vederea reducerii rezistentelor care reprezinta un obstacol pentru contact.Rolul jocului a intrat in preocuparea multor psihologi. Pentru Freud era un mediator intre preconstientul individului si inconstientul acestuia, pentru Piaget era o experienta prin care era integrata invatarea, modalitatea prin care capatam cunostinte despre lume pentru a o intelege si a o controla (Bandura).

Deci jocul este o activitate frecventa si familiara, cu atat mai accesibila fiind in cadrul terapiei, daca se trece peste rezistentele si prejudecatile adultului care poate considera ca vine la terapie pentru a-si rezolva problemele, nu pentru a se juca sau pentru a juca teatru. Rolul terapeutic al terapiei prin teatru poate fi exprimat in definirea catorva scopuri in cadrul terapiei: exprimarea emotiilor, dezvoltarea capacitatii de auto-observare, expansiunea repertoriului de roluri jucate si dezvoltarea abilitatilor interpersonale (Emunah, 1995).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.