Sifilisul

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.87

nivel: Facultate

Afectarea fenelor: Alopatia in luminisuri sau difuza se intilneste in 3-7% dintre cazuri si se localizeaza pe scalp, predominant parietal si occipital. Ocazional, afecteaza barba si genele.
Manifestari sistemice: Majoritatea bolnavilor au stare generala buna a sanatatii. O parte dintre ei pot prezenta fenomene de tip gripal: cefalee, mialgii, artralgii, rinoree. Febra se intilneste rar. Exa[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sifilisul

Afectarea fenelor: Alopatia in luminisuri sau difuza se intilneste in 3-7% dintre cazuri si se localizeaza pe scalp, predominant parietal si occipital. Ocazional, afecteaza barba si genele.
Manifestari sistemice: Majoritatea bolnavilor au stare generala buna a sanatatii. O parte dintre ei pot prezenta fenomene de tip gripal: cefalee, mialgii, artralgii, rinoree. Febra se intilneste rar. ExaAZmenul clinic poate constata: micropoliadenopatie; splenomegalie; mialgii generalizate; artralgii; hepatomegalie dureroasa;

afectare oculara (fotofobie, lacrimare, inflamatie oculara); tulburari neuroloAZgice (meningita si paraliziile de nervi cranieni sint rar intilnite).Diagnosticul pozitiv se bazeaza, pe manifestarile clinice, pe tesAZtele seropozitive, pe eliminarea T. pallidum din leziuni.
Sifilisul tertiar apare la 1-20 de ani dupa aparitia sifilisului secundar. Cu cit debutul este mai tardiv, cu atit manifestarile sint mai putine. Leziunile sint asimetrice, cronice, cu tendinta spre extindere. Pot fi unice ori multiple, superficiale sau profunde, nedureroase, predispuse spre ulcerare.

Manifestari cutanate: sifilide nodulare (sifilide tuberculoase) care sint papule sau noduli rosii-bruni, aramii, fermi la palpare, de citiva mm, cu tendinta spre grupare inelara. Nodulii pot evolua spre ulceAZratii adinci, indolore, cu fundul neted si margini elevate. Se vindeca, dar ramin cicatrice.Gome noduli roz-rosii de marimi variate, unici sau multipli, uniAZlaterali. Nodulii au la inceput consistenta elastica, iar o data cu acuAZmularea de tesut necrotic devin fluctuanti. Se localizeaza mai mult in zonele supuse traumatismelor, dar pot afecta si oricare alta regiune a corpului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.