Sifilis

1x punct

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Transmitere
Cea mai frecventa cale de transmitere directa o reprezinta calea sexuala, prin contactul cu fluide biologice infectate (sperma, secretii vaginale) sau prin contact direct cu ulceratiile provocate de infectie, mai ales in stadiile primar si secundar ale infectiei. Probabilitatea de transmitere este foarte ridicata, statisicile indicand o rata de transmitere de 30 - 50 % in cazul[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sifilis

Transmitere
Cea mai frecventa cale de transmitere directa o reprezinta calea sexuala, prin contactul cu fluide biologice infectate (sperma, secretii vaginale) sau prin contact direct cu ulceratiile provocate de infectie, mai ales in stadiile primar si secundar ale infectiei. Probabilitatea de transmitere este foarte ridicata, statisicile indicand o rata de transmitere de 30 - 50 % in cazul unui singur raport sexual cu o persoana infectata. Debutul bolii este foarte "discret", netratata boala avand apoi o evolutie lenta, cu un sfarsit dramatic in cazul netratarii.

Acum cand sangele donat este testat s-au eliminat cazurile de transmitere prin transfuzii cu sange contaminat, dar intotdeauna este bine sa fii atent, nu-i asa ?O cale de transmitere ce nu trebuie neglijata este transmiterea transplacentara. In cazul in care femeia gravida este infectata, ea poate transmite infectia fatului, in acest caz fiind vorba despre sifilis congenital.

Daca o femeie bolnava de sifilis ramane insarcinata, bacteria poate fi transmisa fatului prin intermediul placentei, provocand avort spontan, nastere cu fat mort sau sifilis congenital la nou-nascut. Riscul de infectare a fetusilor este mai mare in primele stadii ale bolii.

Sifilisul congenital este o boala severa, invalidanta si potential fatala pentru nou-nascut. Aproximativ o jumatate din copii infectati cu sifilis in timpul gestatiei mor la scurt timp de la nastere.

Sifilisul congenital este cauzat de contaminarea cu bacteria Treponema pallidum in timpul sarcinii sau a nasterii si evolueaza in doua moduri. Sifilisul congenital precoce se manifesta in primii 2 ani de viata prin afectiuni ale oaselor, ficatului, splinei, rinichilor, plamanilor, ochilor si pielii. Forma tardiva a bolii se manifesta dupa primii 2 ani si nu este considerata contagioasa.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.