Sida

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.92

nivel: Facultate

HIV este raspandit prin contactul direct cu alti oameni sau prin intermediul sangelui infectat. Cel mai frecvent mod de transmitere este pe cale sexuala. Alte cai sunt transfuziile de sange infectat, transmiterea de la mama la copil, folosirea comuna a seringilor cu o persoana infectata.Simptomele: uneori persoanele infectate cu HIV au simptome, alteori nu au. Simptomele infectiei cu HIV pot fi fo[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sida

HIV este raspandit prin contactul direct cu alti oameni sau prin intermediul sangelui infectat. Cel mai frecvent mod de transmitere este pe cale sexuala. Alte cai sunt transfuziile de sange infectat, transmiterea de la mama la copil, folosirea comuna a seringilor cu o persoana infectata.Simptomele: uneori persoanele infectate cu HIV au simptome, alteori nu au. Simptomele infectiei cu HIV pot fi foarte asemanatoare cu a altor boli, cum ar fi de exemplu gripa. Pot fi severe, cu ganglionii din gat sau de la subsuoara umflati, oboseala, febra si transpiratii nocturne.

Noua din 10 cazuri care ajung in aceasta faza vor face SIDA. La fel de adevarat este ca in acest stadiu, persoana in cauza se poate simti sanatoasa si habar nu are ca este infectata cu HIV.
Urmatoarea faza incepe cand sistemul imunitar cedeaza, iar virusul devine tot mai agresiv in distrugerea celulelor. Ganglionii de la nivelul gatului si al subsuorii se pot umfla, fara nici o explicatie. Pe masura ce boala progreseaza, pe corp pot sa apara furuncule si negi. Se simte si o oboseala foarte mare, incep transpiratiile nocturne, febra mare, diareea cronica si pierderi mari in greutate.

Apoi apar infectiile severe la nivelul pieptului, cu febra foarte mare. Este ultima faza a bolii iar rata de supravietuire este de peste 70% dar scade cu fiecare repetare.Cum se poate depista boala.
O persoana este diagnosticata ca avand SIDA, atunci cand are unul sau mai multe teste pozitive si simptome care confirma infectia. Unele boli care o insotesc frecvent sunt: meningita, encefalita, dementa, pneumonia, limfomul.

Se poate face si un test de sange numit Profilul Imun. Acest test este folosit pentru a masura pierderea de imunitate si ajuta la stabilirea celui mai potrivit tratament. Mai exista un test dar este foarte rar folosit din cauza costurilor mari. Acesta detecteaza chiar virusul si masoara cantitatea de HIV din sange. Cu ajutorul lui se poate vedea si c-t de repede avanseaza infectia. Un nivel viral mare poate insemna ca persoana respectiva va face repede SIDA.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.