Sibiu

5x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.98

nivel: Liceu

Muntii Fagaras-(cu vf. Negoiu, 2.535 m), al doilea ca inaltime din tara, intra pe teritoriul judetului numai in jumatatea vestica a fatadei lor nordice. Prin intindere, prin masivitatea si prin maretia crestelor (ce ating cele mai mari altitudini din Romania), alcatuiesc una dintre cele mai importante zone turistice ale tarii. Beneficiaza de numeroase trasee marcate, de cabane si de refugii, de so[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sibiu

Muntii Fagaras-(cu vf. Negoiu, 2.535 m), al doilea ca inaltime din tara, intra pe teritoriul judetului numai in jumatatea vestica a fatadei lor nordice. Prin intindere, prin masivitatea si prin maretia crestelor (ce ating cele mai mari altitudini din Romania), alcatuiesc una dintre cele mai importante zone turistice ale tarii. Beneficiaza de numeroase trasee marcate, de cabane si de refugii, de soseaua 'Transfagarasan" (la 2.034 m altitudine), ce leaga Transilvania de Muntenia. Acesti 'Alpi ai Transilvaniei"

se caracterizeaza prin numeroase circuri glaciare si lacuri alpine situate la mari altitudini si care dau un farmec deosebit peisajului montan; Muntii Cindrel (Cibin)-(cu vf. Cindrel 2.244 m), caracterizati prin masivitate si culmi domoale, acoperite cu pasuni. prin varfurile lor solitare, cu pasuni alpine, vai pitoresti si adanci, acoperite cu paduri, prin bogatul fond de vanatoare si de pescuit, constituie o adevarata incantare pentru cei dornici sa-i strabata.

Defileul Oltului-(doar 12 km din jumatatea nordica pe teritoriul judetului Sibiu), renumit pentru pitorescul sau, desparte Muntii Cindrel si Lotru de Fagaras, si este o zona de mare valoare turistica prin privelistile naturale pe care le ofera. 'Drumul Oltului prin lume e un cantec neintrerupt, un lung poem simfonic" sunea Geo Bogza, melodie care atinge intensitatea maxima intre Turnu Rosu si Cozia, unde varfurile muntilor domina cu peste 1700 m aceasta vale transversala a Carpatilor romanesti. Numeroase cascade (dintre care Balea este cea mai frumoasa) se formeaza datorita pantei foarte inclinate a Muntilor Fagaras, apele coborand in salturi peste versantii lor abrupti si denivelarile accentuate.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.