Sfintii Trei Ierarhi

3x puncte

categorie: Religie

nota: 9.97

nivel: Liceu

Pe cei trei Sfinti Parintii Ierarhi, Vasile cel Mare, Grigore Teologul si Ioan Gura de Aur ii sarbatorim impreuna ca pe cei mai mari Invatatori si Pastori ai Bisericii din toata istoria crestinatatii.
Plini de intelepciune, ei au explicat poporului bine credincios invatatura Sfintei Scripturi cum nimeni nu a reusit pana la ei, dar nici dupa ei. Ei au invatat poporul prin scrieri si cuvantar[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sfintii Trei Ierarhi

Pe cei trei Sfinti Parintii Ierarhi, Vasile cel Mare, Grigore Teologul si Ioan Gura de Aur ii sarbatorim impreuna ca pe cei mai mari Invatatori si Pastori ai Bisericii din toata istoria crestinatatii.
Plini de intelepciune, ei au explicat poporului bine credincios invatatura Sfintei Scripturi cum nimeni nu a reusit pana la ei, dar nici dupa ei. Ei au invatat poporul prin scrieri si cuvantari pline de intelepciune si dragoste. Poporul i-a iubit tare mult.

Unii dintre crestini il considerau pe Sfantul Vasile cel mai mare dintre cei trei de aceea i-au spus Cel Mare pentru ca acesta a intrecut mult in cuvinte nu numai pe cei din vremea lui, ci si pe cei dinainte, implinind prin fapte ceea ce spunea.Sfantul Vasile cel Mare a trai intre anii 330-379 si se sarbatoreste la 1 si la 30 ianuarie. S-a naswcut intr-o familie de crestini si a iubit invatatura pe care a primit-o la cele mai bune scoli. A ales sa-L slujeasca pe Dumnezeu ca si calugar, ajungand preot apoi episcop. A avut mare grija de bolnavi, orfani si batrani.

Altii erau de parere ca Sfantul Grigorie este mai mare, pentru ca toti se minunau de cuvintele sale blande si dulci ca mierea, cat si de puterea si adancimea gandului sau, pentru ca el intelegea cu usurinta, de aceea lui i se spunea Cuvantatorul de Dumnezeu.
A trai intre anii 330-389, se sarbatoreste la 25 si 30 ianuarie. A fost fiul unui episcop crestin, bucurandu-se de o educatie aleasa in familie. A fost bun prieten cu Sfantul Vasile cel Mare si amandoi cunoscand doua drumuri spre scoala si spre biserica. Sfantul Grigorie Cuvantatorul de Dumnezeu a tinut predici frumoase ca episcop, pe intelesul oamenilor, fapt care i-a adus numele.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Religie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.