Sfaturi pentru a deveni optimisti - Mic indrumar de management sentimental

5x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.85

nivel: Facultate

Cum sa reactionati: Nimeni pe lume nu va poate enerva decat daca va lasati scoase din sarite. Constientizati penibilul situatiei (felul in care vi se modifica fata, vocea, gesturile) sau al persoanei respective, si astfel veti bagateliza motivul care va declanseaza iritarea. Elanul produs de energia acumulata (furia produce mari energii) folositi-o in treburi fizice (casnice) mai neplacute: spalat[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sfaturi pentru a deveni optimisti - Mic indrumar de management sentimental

Cum sa reactionati: Nimeni pe lume nu va poate enerva decat daca va lasati scoase din sarite. Constientizati penibilul situatiei (felul in care vi se modifica fata, vocea, gesturile) sau al persoanei respective, si astfel veti bagateliza motivul care va declanseaza iritarea. Elanul produs de energia acumulata (furia produce mari energii) folositi-o in treburi fizice (casnice) mai neplacute: spalat, calcat etc.

Cum sa reactionati: Nu vrea nimeni sa va taie capul. Dar daca nu veti spune niciodata deschis ce ganditi, ce va place, ce nu va place, ce va convine si cu ce nu puteti sa fiti de acord, veti continua sa tremurati ca o frunza, chiar si la un stranut mai rastit. Pentru ca atitudinea "agresorilor" sa se schimbe, e nevoie ca dv. sa exprimati un punct de vedere, sa aveti o opinie. Veti constata, cu surpriza, ce simplu se poate schimba comportamentul celor care va inhiba, fara sa va simtiti prin asta lezate. Analizati-va cu atentie sentimentele si va veti da seama daca exista, intr-adevar, motive ca sa va temeti, sau daca bateti in retragere fara nici un temei.

Tipul pasiv Cum sa reactionati: Daca pasivitatea dv. este un mod de impacare cu lumea, un echilibru la care tineti cu tot dinadinsul pentru ca va simtiti ocrotita, la adapost, n-are nici un sens sa va modificati comportamentul sentimental. Daca, insa, pasivitatea ascunde o dispozitie depresiva, o resemnare trista si melancolica, un abandon in fata vietii, incercati sa schimbati "ceva". Recapitulati in minte intamplarile placute ale propriei dv. existente, bucuriile pe care le-ati trait implicandu-va. Participarea la viata este datatoare de mari satisfactii. Totul este sa incerci sa eviti zonele periculoase si alunecoase, in care ai putea fi bruscat.

Faceti ca melcul. Scoateti cornite si tatonati. Faptul ca inaintarea lui prin viata este asa de prevazatoare si lenta nu inseamna ca ea nu cunoaste si bucurii. Cu cat te misti mai incet si mai atent la aspectele esentiale ale vietii, cu atat descoperi mai lesne fetele ascunse ale fericirii durabile. Aceasta concentrare pozitiva asupra trecutului dv., selectand din el doar amintirile luminoase, o sa va produca o bucurie interioara, care va declansa o farama de entuziasm.

In mare, insa, problema esentiala a demersului nostru este sa va facem sa intelegeti cat de importante sunt dialogurile - adesea inexistente - cu noi insine. Lasandu-ne antrenati de urgentele existentei, navigam prin viata ca niste roboti programati, uitand ca fericirea nu creste pe marginea strazii, ci numai adanc, in noi.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.