Sfaturi ca dragostea ta sa fie puternica

1x punct

categorie: Psihologie

nota: 9.40

nivel: Facultate

3. Nu uita ca respectul preceda dragostea. Zideste piatra pe piatra.
4. Nu il cauta prea des pe partener la telefon si nu ii da ocazia sa se plictiseasca de tine.
5. Nu te grabi sa iti descoperi prea timpuriu dorinta de a te casatori - sau convingerea ta ca la-I gasit pe Fat-Frumos sau pe Ileana Cosinzeana. Daca partenerul tau nu a ajuns la aceeasi concluzie, il vei arunca intr-o sta[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sfaturi ca dragostea ta sa fie puternica

3. Nu uita ca respectul preceda dragostea. Zideste piatra pe piatra.
4. Nu il cauta prea des pe partener la telefon si nu ii da ocazia sa se plictiseasca de tine.
5. Nu te grabi sa iti descoperi prea timpuriu dorinta de a te casatori - sau convingerea ta ca la-I gasit pe Fat-Frumos sau pe Ileana Cosinzeana. Daca partenerul tau nu a ajuns la aceeasi concluzie, il vei arunca intr-o stare de panica.

6. Cel mai important lucru: Relatiile sunt constant "testate" de catre indragostitii prudenti care gusta momeala inainte de a o inghiti. Testarea imbraca multe forme, inclusiv retragerea putin din relatie pentru a vedea ce se intimpla. Poate va incepe o lupta nebuna. Poate vor trece doua saptamini pina la urmatorul telefon. Sau uneori apare si un rival. In fiecare caz, intrebarea care se pune este: "Cit de important sunt eu pentru tine si ce ai face daca m-ai pierde?" Dar dincolo de aceasta intrebare se afla un aspect si mai important. Partenerul vrea sa cunoasca raspunsul la intrebarea "Cit de liber sunt sa plec daca aceasta vreau?"

Cind se pun aceste intrebari,este vital sa ramii echilibrat, sigur pe tine insuti si independent. Nu te agata de cealalta persoana si nu implora mila. Unii oameni ramin necasatoriti toata viata pentru ca nu pot rezista tentatiei de a se injosi pe ei insusi atunci cind sunt testati.

7. Daca extindem conceptul, nu uita ca, virtual, orice relatie care dureaza un an sau mai mult si pare ca se indreapta spre casatorie va avea parte de un test suprem. O despartire va aparea, produsa de unul dintre parteneri. Partenerul care este parasit astfel terbuie sa stie ca viitorul lor impreuna depinde de capacitatea lui sau a ei de a face fata crizei. Daca partenrul care sufera poate ramine calm, urmatorii doi pasi pot fi impacarea si nunta. Asa se intimpla deseori. Daca nu se va intimpla asa, toate implorarile vor fi zadarnice.

8. Nu depindenti in intregime unul de celalalt pentru satisfacerea tuturor nevoilor emotionale. Pastrati-va preocupari si activitati care se desfasoara in afara relatiei romantice, chiar si dupa casatorie.
9. Pazeste-te de egoism in relatia ta de dragoste. Nici barbatul, nici femeia nu trebuie sa fie singurul partener care ofera ceva. Eu m-am despartit de o fata cu care ma intilneam pentru ca ea ma lasa sa o scot in oras, sa-i aduc flori, sa o invit la masa etc. M-am asteptat la o anumita reciprocitate, dar ea nu a oferit nimic relatiei noastre.

DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.