Sexualitatea si educatia sexuala a adolescentului infectat cu HIV

1x punct

categorie: Medicina

nota: 9.90

nivel: Facultate

Comunicarea cu copilul pe tema sexualitatii poate:
-permite transmiterea valorilor umane si familiale
-furniza informatii exacte copiilor
-invata deprinderi eficiente de luare a deciziilor
-neutraliza mesajele sexuale negative si exploatative din mass-media

Pubertatea este o cotitura importanta in viata oricarui om. La varsta aceasta tanarului i se pare[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sexualitatea si educatia sexuala a adolescentului infectat cu HIV

Comunicarea cu copilul pe tema sexualitatii poate:
-permite transmiterea valorilor umane si familiale
-furniza informatii exacte copiilor
-invata deprinderi eficiente de luare a deciziilor
-neutraliza mesajele sexuale negative si exploatative din mass-media

Pubertatea este o cotitura importanta in viata oricarui om. La varsta aceasta tanarului i se pare ca nu-i nici cal nici magar, cu un corp de copil si un cap de adult. Sau invers. Intr-o zi debordeaza de vise si de entuziasm. A doua zi e deprimat si gandeste ca nici nu merita sa iasa din casa.

Varsta adolescentei se caracterizeaza prin trecerea spre maturizare si integrare in societatea adulta. Aceasta perioada este dominata de procesul de crestere si maturizare sexuala intensa, foarte diferit de la caz la caz, de la fete la baieti ca moment de declansare si durata.
Totul se modifica, fizic si mental. Relatiile cu ceilalti se modifica, fara a intelege de ce. Adultii (parintii, educatorii) devin agasanti, colegii indispensabili, sexul opus atragator ca magnetul.

Pubertatea si adolescenta - complicii renasterii la adolescenti [1]
La baieti schimbarile incep la varsta de 12 - 13 ani si se termina pe la 18 ani. Din punct de vedere fizic aceasta etapa corespunde cu o imensa harababura hormonala care provoaca o cascada de schimbari fizice care, la randul lor, antreneaza schimbari psihologice si modificari ale dispozitiei.

Datorita transformarilor fizice care apar, unii adolescenti pot deveni stangaci in perioadele de accelerare a cresterii deoarece nu-si mai cunosc corpul, nici limitele fizice. Desigur ca pubertatea nu inseamna numai schimbari fizice ci si psihice. Aparitia sentimentelor sexuale, a emotiilor, a relatiilor fac parte din acelasi proces. Iar teama cea mai mare este sa nu fie diferiti de colegii lor.

Astfel, apare problema orientarii sexuale. Si motivele sunt suficiente: copiii de acelasi sex se joaca impreuna; prietenii se compara mereu, pentru a-si valida propria lor dezvoltare; fanteziile sexuale pot include parteneri de acelasi sex; tinerii se pot indragosti de persoane de acelasi sex, profesori etc.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.