Serviciul juridic

3x puncte

categorie: Drept

nota: 9.65

nivel: Facultate

CN Posta Romana SA este operatorul national in domeniul serviciilor postale, furnizor unic de serviciu universal in orice punct de pe teritoriul Romaniei, la tarife accesibile tuturor utilizatorilor si la standarde ridicate de calitate.Posta Romana participa pe piata libera a serviciilor de posta si presa cu valoare adaugata in calitate de concurent si desfasoara si alte activitati colaterale, nec[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Serviciul juridic

CN Posta Romana SA este operatorul national in domeniul serviciilor postale, furnizor unic de serviciu universal in orice punct de pe teritoriul Romaniei, la tarife accesibile tuturor utilizatorilor si la standarde ridicate de calitate.Posta Romana participa pe piata libera a serviciilor de posta si presa cu valoare adaugata in calitate de concurent si desfasoara si alte activitati colaterale, necesare realizarii in conditii de rentabilitate a obiectului sau principal de activitate, respectiv comert exterior, aprovizionare, cercetare si proiectare tehnologica si informationala, servicii medicale, invatamant, social-culturale etc.

Alte prestari de servicii conexe celor mentionate mai sus si orice alte activitati conform legislatiei in vigoare.Compania este organizata in opt directii regionale si patru sucursale, respectiv: Fabrica de Timbre, Servicii Integrate, Servicii Financiare, Muzeul National Filatelic. La nivelul intregii tari exista noua centre regionale de tranzit.

Compania este condusa de directorul general, care ocupa si functia de presedinte al Consiliului de Administratie. Acesta este format din reprezentanti ai Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei.

Posta Romana detine in prezent o retea de peste 5.500 de subunitati postale la nivel national, distribuind saptamanal peste 11 milioane de trimiteri postale. Peste 750 de oficii postale din totalul de 950 subunitati postale informatizate sunt incluse in VPN (Virtual Private Netwok). Reteaua informatizata permite efectuarea de operatiuni in conditii optime de siguranta, fiind utilizate sisteme informatice securizate si retele private de comunicatii.

Decizia Postei Romane de a implementa unul dintre cele mai sigure sisteme informatice a fost determinata si de competitia acerba pe unele segmente pe piata, aceasta masura ducand la extinderea paletei de servicii oferite clientilor. Pe langa serviciile traditionale, clientii au acces la servicii noi, bazate pe cele mai noi tehnologii, precum: serviciile financiare interne si externe (mandat on-line, mandat electronic, Western Union si Eurogiro), E-post (asigura transmiterea de mesaje prin intermediul retelei Internet, inclusiv de la casute de e-mail la adrese postale) sau Track&Trace (ofera clientilor posibilitatea de a urmari electronic trimiterile postale inregistrate).

Extinderea retelei de oficii postale care opereaza in timp real a dus si la incheierea de parteneriate cu institutiile bancare sau de asigurari care activeaza pe piata autohtona, companiile de telefonie fixa si mobila, dar si cu administratiile publice locale. Posta Romana a dobandit o experienta solida in incasarea ratelor acordate de bancile partenere, a impozitelor si a taxelor locale, a facturilor la utilitati (electricitate, telefonie fixa si mobila, gaze) si in incheierea asigurarilor RCA si de locuinte.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.