Serviciile turistice

5x puncte

categorie: Economie

nota: 9.95

nivel: Facultate

Definitia data de Asociatia Americana de Marketing are avantajul de a emana de la o prestigioasa institutie stiintifica. Potrivit acesteia , " ... serviciile reprezinta activitati, beneficii sau utilitati care sunt oferite pe piata sau prestate in asociere cu vanzarea unui bun material " . Definitia aduce in discutie ca element esential al serviciilor notiunea de activitati. In plus, include in s[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Serviciile turistice

Definitia data de Asociatia Americana de Marketing are avantajul de a emana de la o prestigioasa institutie stiintifica. Potrivit acesteia , " ... serviciile reprezinta activitati, beneficii sau utilitati care sunt oferite pe piata sau prestate in asociere cu vanzarea unui bun material " . Definitia aduce in discutie ca element esential al serviciilor notiunea de activitati. In plus, include in sfera serviciilor si asa-numitele " servicii comerciale " (prestate in asociere cu vanzarea unui bun material ) .

Pe o linie similara se situeaza si K. J. Blois pentru care " serviciul reprezinta orice activitate care ofera beneficii fara sa presupuna in mod obligatoriu un schimb de bunuri tangibile" . Definitia, desi insuficient elaborata, aduce in discutie una din caracteristicile esentiale ale serviciilor si anume , intangibilitatea .Ambele definitii privesc serviciile de pe pozitia prestatorului. Unii autori au cautat sa defineasca serviciile insa si de pe pozitia consumatorului.

Astfel, dupa opinia specialistilor americani Bessom Richard M. si David W. Jackson : "pentru consumator, serviciile reprezinta activitati care se finalizeaza prin obtinerea unui beneficiu sau a unei utilitati, activitati pe care nu pote sau nu doreste sa le presteze el insusi " .Deosebit de concisa se dovedeste definitia data de Leonard L. Berry pentru care " serviciul este o activitate, un efort , o performanta " .

In sfarsit, mai notam si opinia cunoscutului specialist in marketing Philip Kotler,dupa care " serviciul reprezinta orice activitate sau beneficiu pe care o parte o poate oferi alteia si care este , in general , intangibil si al carei rezultat nu presupune dreptul de proprietate asupra unui bun material " .intrebuintarea, consumarea lor, in spatiu si timp.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.