Serviciile pentru populatie - factor al cresterii calitatii vietii si diversificarii productiei de bunuri

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.71

nivel: Facultate

Si mai realista pentru comparatiile internationale se dovedeste determinarea consumului largit de servicii si, respectiv, a ponderii lui in consumul total al populatiei. Consumul largit de servicii ia in calcul volumul valoric al serviciilor platite de populatie (comerciale), al celor finantate din bugetul public si prestatia comerciala - 30% din cifra de afaceri a comertului cu amanuntul (se admi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Serviciile pentru populatie - factor al cresterii calitatii vietii si diversificarii productiei de bunuri

Si mai realista pentru comparatiile internationale se dovedeste determinarea consumului largit de servicii si, respectiv, a ponderii lui in consumul total al populatiei. Consumul largit de servicii ia in calcul volumul valoric al serviciilor platite de populatie (comerciale), al celor finantate din bugetul public si prestatia comerciala - 30% din cifra de afaceri a comertului cu amanuntul (se admite ca activitatea de comert cu amanuntul este un serviciu pentru populatie).

In urma unei asemenea evaluari, consumul de servicii ajunge in unele tari ca SUA, Franta, Japonia la 60-65% din totalul consumului; totodata, se apropie de nivelul tarilor dezvoltate si tarile esteuropene,tari in care finantarea publica a unor servicii este mai bine reprezentata. In cazul tarii noastre, serviciile destinate consumului populatiei au avut si continua sa detina o pondere relativ scazuta.

Cunoasterea cat mai exacta si riguroasa a dimensiunilor si structurii serviciilor pentru populatie, problema cu semnificatii aparte pentru evaluarea nivelului de dezvoltare atins si pentru determinarea eforturilor de viitor, impune aprofundarea analizei pe principalele categorii si grupe. Operand cu indicatorul consumului largit de bunuri si servicii se ajunge si in Romania la o pondere de servicii in consumul total de 40-50%.

DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.