Serviciile de leasing

5x puncte

categorie: Economie

nota: 9.93

nivel: Facultate

Leasing operational - este operatiunea de leasing care nu indeplineste nici una din conditiile enumerate mai sus. (Modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.51/1997 privind operatiunile de leasing si societatile de leasing) Prin urmare, pentru leasingul financiar, deductibilitatea ratelor apare la nivelul amortizarii bunului care se face de catre client sia dobanzii, iar val[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Serviciile de leasing

Leasing operational - este operatiunea de leasing care nu indeplineste nici una din conditiile enumerate mai sus. (Modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.51/1997 privind operatiunile de leasing si societatile de leasing) Prin urmare, pentru leasingul financiar, deductibilitatea ratelor apare la nivelul amortizarii bunului care se face de catre client sia dobanzii, iar valoarea reziduala este de 20%. In cazul leasingului operational, avem deductibilitate integrala a ratei de leasing care apare in contabilitate sub forma chiriei, dar valoarea reziduala, daca este prevazuta in contract trebuie sa fie de minim 51%.

Perioada minima a unui contract de leasing este de 12 luni si atat persoanele fizice cat si juridice pot beneficia de aceste servicii. Pe toata durata contractului de leasing societatea de leasing este proprietarul bunului, clientul avand doar drept de utilizare. Proprietatea va fi transmisa la sfarsitul contractului odata cu plata valorii reziduale, in cazul in care se opteaya pentru aceasta varianta. Pasii care trebuie parcursi pentru incheierea unui contract de leasing sunt urmatorii:

Acest studiu asupra pietei romanesti de leasing a fost efectuat pe baza unor date puse la dispozitie de catre Uniunea Nationala a Societatilor de Leasing din Romania si a unui studiu elaborat de Mercury Marketing and Research Consultants in iunie 2001 si a fost prezentat in cadrul seminarului Interleasing desfasurat pe data de 13 iunie.
Conform studiului Mercury, piata de leasing romaneasca pentru anul 2000 se ridica la o valoare de 395 milioane USD (ca valoare a contractelor), in crestere fata de valoarea inregistrata in 1999 cu 44% (275 milioane USD). Cea mai mare parte a contractelor de leasing incheiate a fost reprezentata de contracte de leasing extern (cross-border) - 66% din valoarea contractelor pe anul 2000:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.