Servicii - definiri,clasificare

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Din noianul de clasificari existente in literatura de specialitate, ne oprim la cea de mai sus, care cuprinde explicit, domeniul de care ne ocupam. O alta grupare mai generala cuprinde:1) serviciile pentru productie: sunt asociate procesului de productie, se manifesta si in sfera distributiei (aprovizionare cu mijloace necesare productiei, circulatia produselor finite si recuperarea resurselor fi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Servicii - definiri,clasificare

Din noianul de clasificari existente in literatura de specialitate, ne oprim la cea de mai sus, care cuprinde explicit, domeniul de care ne ocupam. O alta grupare mai generala cuprinde:1) serviciile pentru productie: sunt asociate procesului de productie, se manifesta si in sfera distributiei (aprovizionare cu mijloace necesare productiei, circulatia produselor finite si recuperarea resurselor financiare utilizate, realizarea unor legaturi economice internationale);

2) serviciile pentru populatie: invatamantul, cultura, arta, ocrotirea sanatatii, asistenta sociala, transportul si telecomunicatiile, turismul, intretinerea si repararea diverselor obiecte; contribuie la ridicarea calitatii vietii.Dintre tranzactiile invizibile rapide, se remarca, printr-un dinamism deosebit turismul international, transferul international de cunostinte stiintifice si tehnice, fluxurile investitionale, serviciile bancare si de asigurari internationale si altele.

In aceasta grupa, un rol important revine turismului international, care in 1995, aduce incasari de circa 372 miliarde USD, reprezentand mai mult de 6% din valoarea mondiala a exporturilor de marfuri si servicii si mai mult de 30% din valoarea exporturilor de servicii comercializate, plasandu-se printre cele mai bine cotate ramuri ale comertului mondial, dupa exporturile de petrol si de autoturisme.

A. Serviciile turistice pot fi considerate, dupa unii autori, subproduse turistice, pornindu-se de la definitia produsului turistic. In general, se poate considera ca rolul produsului turistic este de a raspunde nevoilor multiple ale turismului, asigurand un beneficiu pentru organizator.Acesta indeplineste doua functii inseparabile si complementare:functia obiectiva (concreta) data de performantele sale fizice;functia subiectiva (psihologica) data de satisfactiile pe care le ofera consumul sau.

Produsul turistic rezulta din imbinarea de bunuri materiale si servicii, oferite de catre personalul turistic si din serviciile adiacente, care, punand in valoare elementele patrimoniului turistic si ale infrastructurii generale si turistice, avantajele cadrului institutional, urmaresc satisfacerea unor motivatii specifice si generale ale consumatorilor turistici.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.