Serghei Prokofiev

3x puncte

categorie: Muzica

nota: 9.90

nivel: Facultate

Insusirile principale ale muzicii lui Prokofiev sunt: forma de baza bine conturata, o concizie rara, teme clar reliefate si caracteristice, ritm incisiv, viu.Putem vorbi despre Prokofiev-compozitorul si Prokofiev -interpretul. Interpretarea propriilor lucrari imbina la Prokofiev desavarsita tehnica pianistica cu o dezvaluire, clara si expresiva a conceptiilor compozitorului. Pe de alta parte, fort[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Serghei Prokofiev

Insusirile principale ale muzicii lui Prokofiev sunt: forma de baza bine conturata, o concizie rara, teme clar reliefate si caracteristice, ritm incisiv, viu.Putem vorbi despre Prokofiev-compozitorul si Prokofiev -interpretul. Interpretarea propriilor lucrari imbina la Prokofiev desavarsita tehnica pianistica cu o dezvaluire, clara si expresiva a conceptiilor compozitorului. Pe de alta parte, forta si autenticitatea conceptiilor si realizarilor sale in creatie se dezvaluie integral datorita aceluiasi stralucit talent interpretativ.

Dispunand de o impresionanta forta creatoare, Prokofiev a abordat toate genurile muzicale. De la miniatura vocala (romante, cantece , duete) si instrumentala (Sarcasme, Viziuni fugitive, Povestirile bunicii) la sonate, concerte.Incepand cu romantica sonata op.1, in Fa major, intr-o miscare, tributara muzicii lui Rachmaninov si Skriabin, Prokofiev isi defineste stilul, ajungand la o fenomenala puritate a expresiei in sonata a IX-a, in Do major, 4 parti (caracterizata de stilul lucrarilor tarzii, mai rafinat, simplificat, adus la esente).

Celelalte sonate se inlantuie astfel: Sonata nr .2, in re minor op.14, 4 parti; sonata nr.3, in La major, op.28, intr-o miscare, Sonata nr.4, in do minor op.29, 3 parti; sonata nr.5, in Do major, op.38, 3 parti; Sonata nr.6, in La major, op.82, 4 parti; Sonata nr. 7, in Si bemol major, op.83, 3 parti si Sonata nr. 8 tot in Si bemol major, in 3 parti. Din sonata nr.10, in do minor, op. 137, Prokofiev nu a realizat decat schitele.

Muzica de camera a retinut atentia lui Prokofiev doar in cateva randuri (Sonata pentru 2 viori, 2 sonate pian - vioara, sonata pentru flaut si pian (care se canta si in varianta pentru vioara), sonata pentru vioara solo, sonata pentru violoncel si pian, sonata pentru violoncel solo, Balada pentru violoncel si pian, 2 cvartete de coarde si un cvintet pentru oboi, clarinet, vioara, viola si contrabas).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Muzica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.