Ser monospecific anti proteina C reactiva

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.88

nivel: Liceu

Valori crescute ale CRP se pot intalni in infectii bacteriene acute sau cronice, generalizate sau localizate, afectiuni reumatismale, boli inflamatorii asociate cu procese necrozante (infarct miocardic, unele neoplazii), traumatisme extinse, boli neurologice, etc. Valorile CRP pot constitui un indicator pentru diagnosticul diferential intre infectiile bacteriene (valori mult crescute) si cele vira[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ser monospecific anti proteina C reactiva

Valori crescute ale CRP se pot intalni in infectii bacteriene acute sau cronice, generalizate sau localizate, afectiuni reumatismale, boli inflamatorii asociate cu procese necrozante (infarct miocardic, unele neoplazii), traumatisme extinse, boli neurologice, etc. Valorile CRP pot constitui un indicator pentru diagnosticul diferential intre infectiile bacteriene (valori mult crescute) si cele virale (valori normale sau usor crescute) si pot servi la monitorizarea unor tratamente cu antibiotice, antiinflamatoare sau citostatice.

Principiul:
DD: difuzia antigenului (CRP din probele de analizat) si a anticorpilor monospecifici anti-CRP, aflati in godeuri diferite, unii spre ceilalti, intr-un gel de agar, determina formarea unei linii de precipitare la zona de echivalenta.
IDRS: difuzia radiala a antigenului (CRP din proba de analizat) dintr-un godeu intr-un gel ce contine o cantitate constanta de anticorpi monospecifici anti-CRP, determina formarea unui inel de precipitare, al carui diametru la patrat este direct proportional cu concentratia antigenului.

Compozitia:
Ser ce contine anticorpi monospecifici fata de proteina "C" reactiva.
Se prezinta sub forma de pastila liofilizata, de culoare alb-galbuie (1 ml de ser anti-CRP pe fiola), care se reia in 1 ml apa distilata. Produsul contine azida de sodiu 1%, mertiolat de sodiu 1%0 si protector pentru liofilizare, glicocol 2,5%.
Produsul este ambalat intr-o cutie de carton (5 fiole/cutie) impreuna cu prospectul.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.