Sephora

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.75

nivel: Facultate

Ceea ce diferentiaza cu totul aceste magazine este oferta unica de produse inovatoare, brand-uri care se gasesc in exclusivitate in lanturile de magazine Sephora (Strivectin, Dr. Murad, Hylexin, Priorities, Fusion Beauty etc.) si brand-ul propriu Sephora. In plus, clienti se pot delecta si pot profita de servicii gratuite de machiaj si consiliere pentru ingrijirea tenului si a pielii.Sephora insea[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sephora

Ceea ce diferentiaza cu totul aceste magazine este oferta unica de produse inovatoare, brand-uri care se gasesc in exclusivitate in lanturile de magazine Sephora (Strivectin, Dr. Murad, Hylexin, Priorities, Fusion Beauty etc.) si brand-ul propriu Sephora. In plus, clienti se pot delecta si pot profita de servicii gratuite de machiaj si consiliere pentru ingrijirea tenului si a pielii.Sephora inseamna: armonie, dans, stil, feminitate, eleganta, culoare, contrapunct, finete, rafinament si foarte multe altele... dar la feminin aproape tot timpul.

Scurt istoric
Sephora este un lant de magazine de produse de frumusete fondat in Franta in 1969 fiind o divizie a grupului de branduri de lux Louis Vuitton- Moet - Hennessy. Lantul Sephora include mai mult de 750 de magazine in 21 de tari. Care se desfasoara, in peste 250 de branduri de articole extrem de populare care includ machiaj, ingrijirea pielii, parfumuri, produse pentru baie, produse de par, instrumente pentru par, frumusete si accesorii. Lantul este orientat catre o piata destul de larga de clienti si pentru toate grupele de varsta.

Prezentare generala
Sephora a deschis primul sau magazin din SUA in New York in anul 1997. Sediul central din America de Nord se afla in San Francisco cu birourile de marketing in New York. Cu o crestere tripla a cifrei de afacerii in ultimii cinci ani, Sephora este una dintre companiile de retail cu cea mai rapida crestere din Statele Unite ale Americii.
In 1999, Sephora a lansat magazin online Sephora.com, acum disponibil in 9 tari cum ar fi: Franta, Polonia, Spania, Italia, Cehia, China, Grecia etc.

Nume si logo
Numele Sephora este o combinatie a cuvantului grecesc "sephos", care inseamna "frumusete" si forma greaca de "Tzipporah S€os"" adica "pasare" in ebraica, si a fost cunoscut sub numele de sotia lui Moise in cartea Exodul. Numele a fost, de asemenea, folosit de Joseph Conrad in Novella "The Secret Sharer". Logo-ul Sephorei este un "S" alb vertical alungit pe un fond negru.

Sephora Beauty Insider
Sephora Beauty Insider este un program care ofera clientilor cupoane, reduceri, precum si puncte de fidelitate cumparatorilor. Programul este disponibil pentru toti clientii Sephora si este gratuit la inscriere. Fiecare dolar cheltuit este egal cu un punct, la fiecare suta de puncte se ofera un esantion de produs.Dupa inscrierea in acest program, clientiilor le sunt oferite doua carduri pentru a avea acces mai usor la punctele lor de fiecare data cand fac cumparaturi.Membrii Beauty Insider , de asemenea, primesc mostre-cadou de ziua lor. Inscrierea in program se poate face in magazin, online sau prin telefon.

Sephora - JCPenney
In aprilie 2006, Sephora si-a unit fortele cu JCPenney sa-si vanda produsele in magazinele lor. JCPenney ofera Sephorei un concept de "magazin in magazin". Primele cinci astfel de magazine au fost deschise in octombrie 2006, si extinderea a continuat pe tot parcursul anilor 2007 si 2008. Aceste magazine, reprezinta o treime din marimea unui magazin normal Sephora (1500 - 1800 de metri patrati spre deosebire de mai bine de 4000 de metri patrati cat ar avea in mod normal); cu toate ca gama de produse este limitata, multe dintre cele mai populare produse cosmetice, de ingrijire a pielii si parfumuri de marca sunt reprezentate.

Sephora-Marinopoulos
Compania de cosmetice Sephora Marinopoulos, formata in urma asocierii grupului elen Marinopoulos cu Sephora, o divizie a Moet Henessy Louis Vuitton (LVMH), este principala retea europeana de distributie a produselor de infrumusetare. Printre competitorii Beauty Shop Sephora la nivel local se numara Ina Center Privilege, Avon, Oriflame sau Amway.

Piata locala de cosmetice este estimata de jucatorii din industrie sa ajunga la valoarea de un miliard de euro in trei ani, daca se mentine o tendinta de crestere de 10% pe an. Conform Euromonitor, piata locala de cosmetice se situa, in 2007, la valoarea de 720 milioane de euro.
Compania Sephora Marinopoulos, care opereaza magazinele Sephora si Beauty Shop de pe piata cosmeticelor, a anuntat ca urmeaza sa retraga de pe piata romaneasca brand-ul Beauty Shop.In Romania, reteaua de produse cosmetice este operata in sistem de franciza de catre compania greceasca Sephora Marinopoulos.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.