Separatorul ermetic cu talere tronconice pentru separare

3x puncte

categorie: Fizica

nota: 9.83

nivel: Facultate

Faza de formare a sedimentului se aseamana cu cea de la filtrarea obisnuita, insa in cadrul filtrarii sub influenta fortei centrifuge, presiunea cu care trece lichidul prin stratul de sediment este provocata de forta centrifuga si in mod normal este mai mare decat filtrarea obisnuita. Umiditatea din sediment este inlaturata mai intens. Faza de tasare si cea de eliminare a lichidului retinut de for[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Separatorul ermetic cu talere tronconice pentru separare

Faza de formare a sedimentului se aseamana cu cea de la filtrarea obisnuita, insa in cadrul filtrarii sub influenta fortei centrifuge, presiunea cu care trece lichidul prin stratul de sediment este provocata de forta centrifuga si in mod normal este mai mare decat filtrarea obisnuita. Umiditatea din sediment este inlaturata mai intens. Faza de tasare si cea de eliminare a lichidului retinut de fortele capilare la filtrarea obisnuita nu exista. Faza de tasare se supune legilor mecanicii solului.

Faza de eliminare a umiditatii retinute in porii sedimentului se aseamana cu o uscare mecanica. Viteza de eliminare a lichidului scade treptat, tinzand catre 0. O parte din lichid nu se poate elimina. Totusi in cazul filtrarii sub influenta presiunii creata de forta centrifuga se elimina mai mult din faza lichida decat la filtrarea obisnuita si se obtine un precipitat cu umiditate mai redusa. Durata filtrarii in ansamblu si pe faze - in cazul interventiei fortei centrifuge, depinde de o serie de factori.

In cazul suspensiilor diluate faza de formare a sedimentului - faza propriu zisa de sedimentare - este cea mai lunga, in cazul filtratelor cu procent mare de particule faza de formare a sedimentului aproape nu exista deoarece apare sedimentarea instantanee. Ca si la filtrarea obisnuita si in cazul filtrarii centrifugale, daca este necesar se poate realiza faze de spalare.

Factori care influenteaza centrifugarea
Efectul fortei centrifuge - fie ca separarea se realizeaza prin sedimentare fie prin filtrare este influentat de o serie de factori din care cei mai importanti sunt : marimea fortei centrifuge, natura materialului supus separarii, natura materialului din care este construit utilajul. [Io, 86]Elemente de luat in considerare la construirea centrifugelor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Fizica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.