Senzori electrochimici de gaze

3x puncte

categorie: Fizica

nota: 9.84

nivel: Facultate

Elementul cheie in structura senzorilor potentiometrici este interfata electrochimica la nivelul careia se realizeaza procesul de "recunoastere" a speciei de determinat. Aceasta interfata se prezinta cel mai adesea sub forma unei membrana.Membrana este o faza interpusa intre alte doua faze. Ea impiedica transportul de masa intre acestea, dar permite trecerea, cu anumite grade de libertate a uneia [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Senzori electrochimici de gaze

Elementul cheie in structura senzorilor potentiometrici este interfata electrochimica la nivelul careia se realizeaza procesul de "recunoastere" a speciei de determinat. Aceasta interfata se prezinta cel mai adesea sub forma unei membrana.Membrana este o faza interpusa intre alte doua faze. Ea impiedica transportul de masa intre acestea, dar permite trecerea, cu anumite grade de libertate a uneia sau a mai multor specii.

Determinarea prezentei si masurarea concentratiilor de gaze combustibile, cu pericol de explozie, si a gazelor toxice, care pot conduce la accidente majore si in masa este una dintre cele mai importante sarcini ale sistemului de control si protective a atmosferei.Cele mai modern, sigure, rapide si ieftine sisteme de protective sunt cele realizate pe baza senzorilor de gaz care folosesc metode de masurare de tip electrochimic.

Metodele electrochimice sunt acele metode de determinare a concentratiilor de gaze combustibile sau toxice in aerul atmospheric care folosesc fenomenele de modificare a unui parametru electric al uui senzor, cuprins intr-un circuit, atunci cand gazul de analizat reactioneeaza chimic cu alta substanta, in prezenta senzorului.

Principalele metode electrochimice folosite la determinarea concentratiilor de gaze periculoase in atmosfera sunt:
A. Metoda combustiei catalitice;
B. Metoda depolarizarii electrochimice;
C. Metoda adsorbtiei la suprafata.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Fizica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.