Senzori

3x puncte

categorie: Fizica

nota: 8.61

nivel: Liceu

Pluviometru (Rain-O-Matic)
Pluviometrul Rain-O-Matic functioneaza pe principiul unei cupe cu auto-golire. Este un sistem patentat, unic in lume si care asigura o precizie deosebita a masurarii cantitatii de precipitatii. Cupa basculeaza si se goleste automat in momentul in care a acumulat o cantitate exacta, prestabilita de apa. Colectorul de apa este fabricat din Styrosun, un material plas[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Senzori

Pluviometru (Rain-O-Matic)
Pluviometrul Rain-O-Matic functioneaza pe principiul unei cupe cu auto-golire. Este un sistem patentat, unic in lume si care asigura o precizie deosebita a masurarii cantitatii de precipitatii. Cupa basculeaza si se goleste automat in momentul in care a acumulat o cantitate exacta, prestabilita de apa. Colectorul de apa este fabricat din Styrosun, un material plastic foarte rezistent la caldura, inghet si radiatii ultraviolete, extrem de rezistent la conditiile dificile ale mediului exterior.

C-Probe, senzor pentru masurarea continutului de apa din sol
Senzorul C-Probe este disponibil pentru diferite adincimi (0,5, 1,0, 1,5 si 2,0 metri) si ofera o precizie mai buna de 1% apa din volumul de pamint, in timp ce repetabilitatea este mai buna de ± 1%. Pentru a elimina variabilitatea cauzata de factorii inerenti din productie, fiecare senzor este normalizat individual prin preluarea valorilor contoarelor inregistrate in conditii de aer si apa, astfel incit din punct de vedere matematic valorile de iesire ale senzorilor sunt identice in conditii egale de masura.

Pentru a obtine rezultate perfecte, normalizarea se face chiar in tubul final in care va fi montat senzorul. Pe de alta parte, pentru a corela valorile de iesire ale senzorului cu continutul de apa din sol, se recomanda o calibrare suplimentara la locul implantarii in functie de tipul solului in care va fi montat senzorul. O ecuatie standard de calibrare este disponibila si ofera coeficientii de corelare pentru o gama larga de tipuri de sol, de la cele nisipoase pina la cele argiloase.

Aquaflex senzor pentru masurarea continutului de apa din sol
Aquaflex este un senzor flexibil care complementeaza oferta ATG disponibila pentru masuratori ale cantitatii de apa din sol. Un avantaj al acestui senzor este acela ca permite masurarea cantitatii de apa in adincimea solului pe intreg profilul acoperit de senzor. Adincimea de masura se intinde pina la 3 metri si pe un diametru de 50 mm in jurul senzorului.

Este ideal pentru observarea cantitatii de apa din soluri cultivate sau pajisti la care sunt necesare date despre apa din adincime. O varianta speciala a senzorului ofera si posibilitatea masurarii temperaturii solului, pentru aplicatii care au nevoie si de acest parametru. Partea electronica este turnata intr-un material plastic robust; o data instalat, senzorul Aquaflex nu are nevoie de intretinere si are o durata de viata de pina la 10 ani.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Fizica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.