Semnificatia numelor proprii

1x punct

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

ADAM
Este numele primului barbat. Provine de la cuvantul ebraic pentru " om" si inseamna " a fi rosu ", referindu-se la culoarea aramie a pielii umane si la faptul ca a fost creat din pamantul rosiatic. O alta sursa de provenienta este cuvantul asirian " adamu " care semnifica "a fabrica". Conform Genezei in Vechiul Testament, Adam a fost creat din pamant de catre Dumnezeu (este un joc de c[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Semnificatia numelor proprii

ADAM
Este numele primului barbat. Provine de la cuvantul ebraic pentru " om" si inseamna " a fi rosu ", referindu-se la culoarea aramie a pielii umane si la faptul ca a fost creat din pamantul rosiatic. O alta sursa de provenienta este cuvantul asirian " adamu " care semnifica "a fabrica". Conform Genezei in Vechiul Testament, Adam a fost creat din pamant de catre Dumnezeu (este un joc de cuvinte aici - cuvantul ebraic " adamath " care inseamna " pamant "). El si Eva se presupune ca au fost primii oameni care traiau fericiti in Gradina Eden (Paradisul), pana cand Adam a mancat fructul interzis pe care i l-a dat Eva. Adam este de asemenea si numele generic al rasei umane.

ADELINA / ALINA
- originea numelui este "Adal" ("nobil" in germana veche).
ADRIANA / ADRIAN
- de la "Hadrianus", nume de origine latina ce inseamna "originar de langa Marea Adriatica"
ALEXANDRU / ALEXANDRA
- de la "Alexandros", nume grecesc care inseamna "protector al barbatilor / al oamenilor"

ALMA
- derivat din expresia latineasca insemnand "dragut / amabil"
AMALIA
- nume vechi germanic care inseamna "munca" AMANDA / ANGELA / ANGELICA
De la "amanda / amandus", o fraza latineasca insemnand " una care trebuie iubita ". Acest nume a fost un adjectiv latinesc, corespunzand termenului masculin, angelicus. Acest termen este originar de la numele grecesc "angelos", insemnand " mesager ". Expertii nu sunt siguri daca acest termen vechi este sursa modernului nume feminin Amanda. Poate fi o simpla extindere a familiarului Angela, probabil influentat de frantuzescul Angelique, insemnand " angelic, diafan "

ANA / ANCA / OANA
- de la "channah", nume evreiesc care inseamna "gratia favorita"
ANDREEA / ANDREI
- de la "Andreas", nume masculin grecesc care inseamna "razboinic"
ANTONIA / ANTON
- de la "Antoniu" (nume de origine latina care inseamna "a fost pierdut") sau de la cuvantul latin "antius" ("avangardistul")
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.